10/23/12

Travel Itinerary Perth, Australia (7 Days 6 Night)

Sekarang tengah musim aku update pasal Itinerary dari tahun 2009- sekarang. Jadi harap jangan bosan ya semua. 

Untuk pengetahuan semua , aku dah dua kali ke Australia. Pertama pada tahun 2010, dan kali kedua pada tahun ini 2012. Ada sedikit perbezaan untuk itinerary, sebab 2010 kami lebih tertumpu pada kawasan sekitar Perth, Australia sahaja. Berbanding tahun 2012 , itinerary kami sehingga ke Albany. Jadi, kalau anda first time  ke Perth dan nak bersiar-siar di kawasan sekitar Perth sahaja. Boleh follow aku  nyer itinerary di bawah ni.

Tarikh Percutian : 10/9/2010- 17/9/2010 ( 1 Minggu)

Rumah Penginapan : Duduk rumah Pak Cu! Sorry guys, tak dapat bantu pasal ni.
Transportation : Kereta Pak Cu. Sorry guys, tak dapat bantu pasal ni.
Flight Ticket : Around RM600++. Walaupun promo, tapi mahal juga.
Percutian bersama keluarga : 1 Family bersama Wan (nenek). Except abah dan akmal coz nak SPM.

p.s: Sorry , waktu kami pergi ni Hari Raya Aidilfitri, jadi tentatif kami berbeza kerana berhari raya di perantauan.
BTW, if you want itinerary with lots of activities. You may refer to my Travel Itinerary Perth, Australia 2012 . Click "here"
Salam Perantauan di Perth, Australia -2010
10/9/2010 (1st day raya aidilfitri)

11.00p.m: LCCT, Kuala Lumpur - Perth (5 hour journey)

4.00 a.m (11/9/2010) :  Arrive at Perth, International Airport 

11/9/2010 (2nd day raya aidilfitri)

6.00 am : Arrive at Pak Cu's House.
12.00 am: Open house at Aunty Murni and Pak Akob House near Curtin University.
3.00p.m: Open house at Jundaloop
6.00 p.m: Open house at Perth City 

12/9/2010 (3rd day raya aidilfitri)

8.00 am: Freo market, Freemantle
2.00 p.m: Open house at MG's house
5.00p.m: Open house at Sarawak Geng house

13/9/2010 (4th day raya aidilfitri)

9.00 am: Choclate Factory , Perth
12.00 a.m : Caversham Wildlife Park

14/9/2010 (5th day raya aidilfitri)

9.00 a.m: Araluen Park (1hour journey to Araluen Park)
3.00 p.m: Perth City  
5.00 p.m: Shopping at BigW

15/9/2010 (6th day raya aidilfitri)

9.00 am: Mandurah
10.00 am: Branch Fish and Chip at Mandurah.
12.00 am: Sightseeing at Mandurah
5.00 p.m : Dinner at Pak Akob's House

16/9/2010 (7th day raya aidilfitri)

9.00 am: Shopping at Harbour Town, Perth
2.00 p.m: Shopping at Perth City
4.00 p.m: King's Park City

17/9/2010 (8th day raya aidilfitri)

4.00 am: Perth, International Airport
12.00 am: LCCT, Kuala Lumpur

Note 1: Just click-click at link given.To read more information.
Note 1: Maaf , information tak banyak.. tapi nanti aku update untuk tahun 2012 punya.. lagi detail. ngee.

2 comments:

  1. Bestnya dpt pergi luar negara !!! I hope one day too :) Ke Bandung pun takpe hehe...

    ReplyDelete
  2. insyaAllah boleh punya.. yang penting simpan duit.. angan-angan biar tinggi.. hehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...