9/15/09

Sunshine

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Cute Graphics


I like this song... sgt2...

8/12/09

Gombak .. ooo... Gombak!!

Gombak ooo.. gombak..
Bila nampak ko jer.. maksud nyer.. clas.... buku... lecture.. ..
subject.. project.. assignment... quiz.. and finally exam...

Forget it.. ada gak best gombak.. Bleh makan dkt kyros kebab yg feel macam dkt oversea..
Penuh sangat dgn borigner.. ish... kenapa?? kalau dkt situ.. sume borigner.. hahha..



Kebab yang dah tinggal sikit.. hahha..





Bunga tu penghias jer... thanx sgt2..

OOOO... sangat berterima kasih dekat tuan pemilik badan..
Yang sangat sayang pada diri ku.. kerana membeli sampai 2 kebab.. dan juga air "float vanilla".. Only us understand.. hahhaha...

Hurm.. kenapa lama betul tak mengactivekan diri dalam blog...
MALAS...
HAHAHA... Penyakit seperi biasa tp.. byk gak aktiviti ak ... menampal poster untuk mahallah hafsa merdeka fiesta... So.. to all sister are invited to come this saturday and sunday.. Sorry.. brothers not allowed .. hahaha...
kena penyakit demam( satu bilik demam.. sehati sejiwa betul kami)
tapi kadang2 tak seronok coz dapat spend dekat rumah 1 hari 1/2 jer... lebih nyer kat uia.. huhuhu


7/17/09

Rindu nyer!!

Rindu nyer nak update blog.. bukan nyer tak nak update.. cume kadang2 bile dah rasa ada crte.. then, bile buka blog.. hilang sume crta2 yg aku nak bgthu..
Tp .. kadang2 bukan sume benda leh kite crtakan.. biarkan diri ini saje simpan.. dan orang2 yang betul2 rapat dgn ak sahaja yang tahu...

Hurm.. asal buka blog jer.. rasa nak luahan hati.. hehhee
This time rasa macam nak bg tips lah dkt bdk2 yang bakal masuk uia, gombak and next sem akan buat add and drop session sendiri...

  1. Alert bila time add and drop session..
  2. Kalau boleh awal2 ag dah decide which subject nak amek, tanya senior or kawan2 kite yg dah amek subject tu-which lecture yg best,bleh bg good mark and ok....
  3. Plan awal2 kite nyer time table... coz bese nyer course schedule dah kuar awal2.. tp kadang2 apa yg kite tgk x sama.. coz nnt dia akan bertukar wkt kite add n drop.. so rcheck lecture yg kite amek tu betul atau x.. and correct section... wkt yg betul.. mcm hari tu.. add drop hari khamis.. ak dah plan hari isnin ag..(Thanks mas.. dah remind kan aku awal)
  4. Buat plan b and plan c... kdg2 apa yg kite nak add x leh nak amek.. kadang2 lecture yg kite nak x bleh dapat.. so, tnya at least 3 lecture yg ok utk satu subject tu...
  5. Tunggu depan laptop kalau boleh 15 min early dr time dia kasi register then.. dah buka awal2 dah website dia.. coz kadang2 orang cakap time pkul 12 tu cam surver busy kan.. tp padahal .. x busy langsung.. yg busy wktu pkul 1pg mcm tu...
  6. Time add and drop.. mcm ak cakap.. akan ada ubah2 sket.. jgn gabra.. coz kite dah buat time table.. so x brapa susah.. coz kite leh tgk either subject tu clash or not with others subject.
  7. And finally.. good luck.. kalau kite x leh nak add.. jawapan nyer.. kena wat manual.. kdg2 manual nie ada gak payah dugaan nyer.. but jgn risau.. kdg2 dugaan itu lah yg wat kite kuat .. hehheh
GOOD LUCK!!

p/s: aku ttb rasa nak tulis.. coz nak remind kat sume org about this things.. sometime.. ada orang x tau .. camne nak wat... camne nak plan.. nsb baik ak ada akak yg uia.. byk membantu.. huhuhu...

6/30/09

Kisah adik aku!

Kisah 1:

Ketika perhimpunan pagi di sekolah nyer.. Cikgu A( bukan nama sebenar) telah memanggil beberapa orang student ke hadapan..

Cikgu A: Ha, inilah pelajar2 yang tak siapkan kerja kursus moral.
Pelajar L ( dengan pandangan pelik ke muka cikgu A): Cikgu biar betul saya, cuba check balik nama saya ke yg cikgu panggil.
Cikgu A: Memang lah bukan kamu yang saya panggil.. Saya panggil Loh Ah Kim... bukan awak..

Nak tahu kenapa dia suruh check balik nama dia ada ke tak dalam list tak buat kerja kursus moral... Sebab dia pelajar islam.. Dia nie mix chinesse bila dia dgr ada nama Loh... Trus dgn selamba dia pergi ke hadapan.. Tanpa tahu hujung pangkal yang cikgu panggil org lain.. Hahahah.. Then, tak nak malukan diri.. Nak buat2 cikgu tu mcm bersalah silap panggil orang, suruh cikgu tu check nama dia ada ke tak dlm list name tu.. Hahahah...

Kisah 2:

Pengetua sekolah:Hari ini saya telah menerima surat pekeliling dari jabatan pendidikan mengenai penyakit selesema babi.. N1H1...

Pelajar2 dan guru2 sekali semua gelak gile2 bila mendengar pengetua bercakap macam tu..

Pengetua sekolah: Jangan gelak!

Pengetua tu igt student dan guru2 gelak disebabkan dia sebut selesema babi.. Bukan sebab penyakit yang dia selah sebut N1H1... hahahaha....

Kisah 3:

Yg nie ak bru tambah.. bile teringat balik.. lepas adik ak crta

Pengetua: Kalau kamu mempunyai sebarang masalah, kehilangan duit.. Terus jumpa saya..

Satu hari, kawan adik ak hilang duit.. Terus la berjumpa dgn pengetua dia..

Pelajar: Cikgu, saya hilang duit la.. Dah cari merata tmpt..
Pengetua:Agak-agak nye.. awak ingat tak no siri dkt duit kertas awak tu...
Pelajar( dgn muka tercengang):Tak pe lah cikgu... Terima kasih...

p/s:time ak tulis nie pun.. ak gelak2 ...hahhahha

6/26/09

Toilet awam!

Hehehe... Nape malang sungguh nasib ku... Mula2 nak cari tandas dkt tingkat 3 mid tandas dia bau cam... Tuuuuuuuutttttttttttttttttttt...

Then bile g tandas ground floor yg dkt dgn levis nyer kedai tu.. Mula masuk ak dah puji... Wah, cantik gile tandas nie.. Igt x da paip kat dalam toilet tu.. Then cari dalam2 sket.. ada gak.. Pergh serius elegan gile tandas tu.. Coz cantik.. Plus tak payah bayar.. Seronok la ak dalam tandas tu( msuk tandas pun seronok??) Siap ak nak bgthu along ag msuk tandas nie long.. Best gler.. Hahah

Then, bleh imagine tak.. Bila korg dah puji gler2 servis dalam tandas tu.. Bila ko buka jer pintu toilet.. Ko kena marah dgn mak cik cleaner indon.. Time nie ak terpinga2.. Bru keluar dah kena marah, coz ada sikit air dkt tandas.. Mak cik nie biar btul.. Aku dkt negara mana.. Negara manohara ke negara ak???

Nsb la ak nie jenis cool.. Akak2 yg dlm tandas tu pun plek.. Ttb tgk seorang mak cik cleaner marah budak Malaysia.. Hahaha... Ak dgn selamba tidak melayan mak cik cleaner tu dan membasuh tangan,then main blah jer..Hahaha..

So, skang nie ak nak tnya? Kenapa ak kena marah?? Mak cik tu tgh hot dgn sapa?? Padahal yg wat kerja lap tu kwn dia.. Hahahha....

I wondering.. kenapa ak kena marah.. Hahahha.. Nsb lah nina... kena marah dgn cleaner.. hahaah

6/24/09

Transformers

Fuyoo!! Tgk dia nyer trailer jer dah wat terangkat nak g wayang.. Best2!!!!!


6/23/09

Tertangguh!

Firstly,sorry classmate programming dis sem.. Aku tak dpt ikut korg g mandi air terjun.. errr.. skang nie.. aku selalu busy... erghh.....sory yer guys...

Banyak nyer benda tertangguh sejak aku nak dkt xzam.. Yg aku focus xzam... (focus sgt ker??) Entah lah.. wallahhualam...
C++ tak boleh nak dijangka.. 1st 5 chapter ok lagi.. coz pernah belajar waktu c dulu.. ceh.. bajet hebat la time tu.. x pa senang jer.. senang ... sekali 5 chapter last tu.. baru rasa tau terkejut beruk... hahhaha...

Ok benda pun dah lepas.. exam pun ak dah amek... forget it! skang masa utk kita doa.. "InsyaAllah, bro.Nashrul bagi mark ok.. and can get apa yg aku nak..Amin..."
Ok2 sudah crta2 luahan hati tu nina..Bukan ker post kali nie mmg utk luahan hati ko?? hahahah..

Ermm.. apa yg aku tertangguh ek?
  1. Betulkan laptop .. Ok sejak download ie version 6 nie.. Bikin problem pula dkt aku nyer modzilla.. tak pa.. nnt minta lah kwn2 aku yg hebat ag superb tu betul kan setting dia.. Malas ak nak ubah2 coz mood nak betulkan laptop tak ada.. Hahahha..
  2. Anti-virus.. internet ada mmg boleh update ptt nyer.. cume lagi sekali "penyakit m" ak datang ... nak kena download anti-virus back.. Apa da .. avira wat hal lagi.. It's time to change to others anti-virus.. Ada sapa2 nak recommend which anti-virus bgus???... Setakat nie??
  3. Tukar windows xp to vista....
  4. Aku tak kemas baju.. Ada kaitan ker??.. Esok nak balik rmh.. Huhuhu.. Jap ag aku kemas...
  5. Reunion for plkn... errrrrrrr........
  6. Lastly................. kuar jom.... tp x dapat kuar.. hahahha...
Ok2.. cuti2 nie nak kena pk apa pula ek??
  1. PTPTN
  2. JPA
  3. Result
  4. Add and drop sesion..
Kenapa cuti 2mgu lbeh jer??
Maaf post kali nie lbeh kepada reminder utk ak jer.. so korang kalau nampak ak tak wat benda2 tu lagi .. Remind kat aku ek.. Hahaha.. Boleh plak mcm tu nina???

6/21/09

Speedtest.net

Huhuhu... maxis broadband at uia gombak....

6/19/09

Tahan Nafsu!

Seriously aku baru rasa mcm mana perit nak tahan nafsu dr main internet..
Selagi wireless on jer.. ada maxis broadband.. ada streamyx.. even line 1315 yg lembab tu pun ada.. aku akan tetap on9.. huhuhu..
Agak perit utk tahan dari membuka internet..
Sehingga kan aku wat disconnect utk segala wireless connection..
letak jauh2 maxis broadband...
fuh! seb baik streamyx dah x da..
line 1315 telephone rumah tu mmg rasa x payah on.. wat sakit ati.. hnya digunakan bila sume2 diatas x ada.. hehehhe...

Tgk lah sume ak x on9... hehhehe

Tgk tu.. 1 pun ak x connect.. tahan diri.. tahan diri

Heheheh.. kalau tak tahan diri.. nnt x leh study.. asyik nak buka macam2 .. karang payah pula..
c++ cepat lah ak dapat hbs kan segala note ko...
thanks la ada org ckp nak delete ak nyer connection internet.. trus aku disconnect.. hahaha...
dapat study satu bab..

Bila masa ek ak post buletin.. bila ak dah malas nak baca coding.. n rasa ngantuk.. ok2 tdor!!

6/12/09

Acer -aspire timeline..

Bebaru nie kan... syauqi sbuk crta pasal nak jaga bateri laptop.. aku tetiba buka acer nyer website.. and find out.. ada laptop yg bateri dia tahan 8JAM!!!..
yer aku tau.. lama gler tu.. best nyer..
sejak bt3 laptop aku hilang ntah ke mana.. skang ni pakai akak ak nyer.. cukup stress coz akak ak nyer bt3 hanya leh tahan 1 hour.. bt3 aku leh tahan dkt 2 jam lbeh.. argh!!!
dah cukup luahan hati...

Meh sini tgk website acer...


gmbr agak kelabu sket...

Then, laptop nie nipis gak.. argh!! my dream nak laptop nipis.. tapi x nak dr acer.. nak dr laptop lain... sapa nak tlg belikan??

"At its thinnest point the Aspire Timeline is just 24mm thick (less than one inch), rising just 5 mm at its highest.


The brushed aluminium cover not only gives it looks to die for but also keeps weight down to a featherweight 1.6kg (3.5 lbs) for the 13.3” model and just 2.4kg (5.3 lbs) for the 15.6” one, making it both lighter and easier to carry around than anything comparable"



Ish.. cam best.. bt3 tahan lama... cume processor dia still centrino.. kalau core 2 duo nnt dah kuar...
" laju+bt3 tahan lama+ nipis+ hard disk besar= ada sapa2 nak belikan??"... heheheh



Wat aku lomah betul!

Next time b4 ak nak upload picture.. kena lah edit dulu.. malas la.. huhuhu.. tp bese la..
dah ko upload gmbr kat tnet.. then, org copy paste la... itu lah risiko internet..

Mo. family Christmas photo turns up in

Czech ad

In this Oct. 26, 2008 photo released by the Smith family, Danielle Smith and her AP – In this Oct. 26, 2008 photo released by the Smith family, Danielle Smith and her husband Jeff are seen …

ST. LOUIS – It's an international mystery: How did a Missouri family's Christmas card photo end up in the Czech Republic, splashed across a huge storefront advertisement? Danielle Smith said Wednesday that the photo taken of her family last year got sent to family and friends, and was posted on her blog and a few social networking sites. The photo showed her and her husband Jeff holding their two young children.

About 10 days ago, one of Smith's college friends was driving through Prague when he spotted their huge smiling faces in the window of a store specializing in Europeann food. He snapped a few pictures and sent them to a flabbergasted Smith.

"It's a life-size picture in a grocery store window in Prague — my Christmas card photo!" said Smith, 36, who lives in the St. Louis suburb of O'Fallon.

Mario Bertuccio, who owns the Grazie store in Prague, said the photo was from the Internet. Details were sparse, but he said he thought it was computer-generated. When told it was a real photo — of a real family — he said he started taking steps to remove it.

"We'll be happy to write an e-mail with our apology," said Bertuccio, who said he would send the Smiths a bottle of good wine if they lived in his eastern European country.

The Smiths and photographer Gina Kelly hadn't authorized anyone to use the pictures. Kelly said she has asked a professional photographers' organization to help figure out how her image wound up in Prague.

Smith has gotten 180,000 hits to her Web site since she recently posted the story about the well-traveled snapshot. She said the photo wasn't used in an unseemly manner, it was just used to tell potential shoppers about the store's delivery service.

Smith said next time she posts a photo on the Internet, she's going to lower the resolution or add an electronic watermark to make it hard to reproduce.

"This story doesn't frighten me, but the potential frightens me," Smith said.

____

Associated Press Writer Karel Janicek in Prague contributed to this report.

____

On the Net:

Danielle Smith's blog: http://www.extraordinarymommy.com/blog

Kalau korg tgk blog dia.. mst ko ckp.. kurang ajar btul org tu.. suka ati amek picture ak dia wat iklan plak... ish..ish...

Yg nie ak nampak kat yahoo then copy paste..

atau dlm bahasa melayu nyer tiru dan tampal.. hahahhaha...



6/10/09

Bila anda stress..

Bila anda stress.. Anda ingin membaling batu ke muka org tersebut.. tetapi tak dapat..
Jd saya cadangkan.. baling batu kat sungai... huhuhuhu....



Damai nyer sungai...
Sya stress... Aku buat2 happy..


Release ur tension dgn rendam kaki...

Ok.. stress kami dah kurang...

Sekian~

6/7/09

Kepenatan!

Penat.. Mana ada dalam life's student ni tak penat.. Skang ni aku sgt penat. dan ditambah2 dengan rasa sesak nafas.. Dan sakit tulang belakang.. Apa macam sakit orang tua jer ni nina.. Hahaha..

Ok..ok... Project nak kena siapkan dalam masa TIGA minggu!!!!!!!Aku rasa dulu pun ada dkt sebulan lbeh ak wat project programming c.. Tp skang ak kena wat dalam 3 minggu.. Ish.. Ish.. Mampukah??!!

Gambate!!! Aja. .. Aja.. Fighting!!..


So,.. my team member.. Apa yang penting??
Kerjasama!!.. Jom kita jadi wonder pets.. Tak da lah aku rasa stress dlm 3 mgu akan datang.. Ditambah dgn final xzam Hujung bulan ni...
Life getting crazy...Tp x pa... Seb baik ada wonder pets datang membantu..

Hahahha...

6/4/09

Hidup ini untuk apa?

Pagi tadi.. Mungkin anda selepas subuh mengaqadakan tidor yg seolah2 sangat tak cukup.. Tapi ak diajak untuk menemani bapa ak hantar akak ak kerja.. Then.. g pantai dalam beli ayam coz petang ni ada bufday celebration akak ak.. Dah tua pun nak gak ker?? hahaha...

Dalam perjalanan tu.. Bapa ak pasang la ikim.. Dalam keadaan separa rela ikut.. Aku pun dgr la ceramah dlm kete.. Hari ini pasal ayat al-fatihah...



Bukan nya selama ini aku tidak pernah dengar akan kelebihan ayat al-fatihah ini.. Tapi kali ni aku rasa, apa salah nya aku kongsi apa yg aku dgr..
Al-fatihah ayat 5.. Mempunyai maksud yg sungguh mendalam.. iaitu

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.(Surah: Al-Fatiha, Verse #: 5

Maksud yang lebih mendalam dalam ayat ini ialah ...Tujuan anda hidup di atas muka bumi ini.. Apabila ustaz memberikan satu contoh yang sungguh menarik buat aku..

"Manusia ibarat pemain bola yang telah dipersiapkan pelbagai skil dalam permainan tetapi apabila bermain dia tidak menang kerana tidak tahu akan tujuan permainan nyer"

Macam tu lah manusia.. Kita kadang2 lupa bahawa tujuan kita hidup kerana Allah.. Belajar kerana Allah.. Buatlah sesuatu dgn ikhlas kerana Allah..

InsyaAllah.. Moga2 kita semua hamba Allah hidup di atas muka bumi ini kerana Allah.... Amin..

5/29/09

Cukup layak kah anda??

Cukup layak kah aku untuk di gelar ict student??

Kadang2 information overload sampai aku tak tau apa dah kwan aku cakap pasal laptop da latest.. Buka dell, acer.. dan segala brand ler...

Kadang2 kemalasan aku meng-update blog aku hingga tak terupdate berminggu..
Hurm.. aku bukan nyer start business sampai nak buka ari2..Tapi aku memang gler kan internet..
Serius... Life aku kosong sket.. cam ada someting tak perfect jer..
Cit!! Cakap jer lah ko malas study nina... Hahahha

Cukup layak kah aku??
kalau bahasa komputer pun ak x superb ag sampai.. leh buka2 komputer... sambung2 balik... setakat nak betul2 kan setting leh ler...hahahha( jujur gler... mst kawan2 laki aku gelak guling2.. tgk pengakuan aku nie!!)

Cukup layak kah aku??
Coz aku tak giler sangat pasal gadget..
Tak rajin lepak lowyat forum... Read da latest thing..
Beli handphone canggih2 gila gaban yg ada kamera nak dkt 10megapixels... Dengan segala maneka tambahan utk nampak kecanggihan handphone anda...
Dats y.. aku tak bertukar2 handphone dari 2007 sampai skang.. Apa pasal.. Aku lagi rela simpan duit utk jalan2... Tp once aku dah cakap nak beli .. Tak yah nak larang lah... Aku beli jer,wlaupun benda2 tu bg akak ak membazir..

Cukup layak kah aku??
Aku tak reti main game dota??.. So, what?? Tak ada sapa nak main dgn aku.. Tak da sapa kat rumah aku cakap pasal dota.. Xcept adik laki aku jer.. Tu pun dia dah berenti coz malas nak main ag.. So... Aku nie bukan gamers hebat yang dalam hard disk penuh dgn game sampai berlebih2 hard disk kena beli xternal hard disk... Huhuhu..

Cukup layak kah aku??
Aku tak rajin upload movie, lagu dan segala nyer.. Argh.. Padahal aku ada torrent..
Then, aku tak rajin layan korean, japan dan segala yg bermata sepet.. Separuh sepet.. Even, mata aku sepet...
Tapi kadang2 org suruh dgr aku dgr jer lah... Kalau sdap aku go on buka.. Hahahaha.....

Cukup layak kah aku??
Aku layak coz dkt offer letter aku.. Ada tulis aku kena masuk kulliyyah of ict.. So
AKU MMG BDK ICT!!.. SO what???..

Yang penting aku rajin study.. Mak bapak aku bangga dgn aku.. Hidup aku happy.. Kawan2 aku ada dengan aku selalu.. Huhuhu...

Minta2 maaf bebanyok.. Kalau terasa,sekadar gurauan utk kita bersama..
Apa da aku merepek.. G ler bljor programming.. Sekian~

for(i=1;i<=100;i++)
cout<<"Saya suka c++"<



5/28/09

Life at gombak??

Hurm.. at first biasa lah.. new place .. new environment.. and new everything.. mana leh accept dgn cpat.. xpecially bab nak g clas awal2.. dulu time dkt cfs.. 5 min bleh ag berlari2 nak g clas.. skang nie.. jgan harap lah.. At least kuar lah dr mhalah hafsah tu 15 min.. even mhlah tu plg dpn skali..

Memandangkan wkt confirmation subject.. hanya satu subject jer leh add.. So, kita orang amek lah subject csc1100.. Apa tu?? Programming spt bese.. igt leh ler mantain cam kat cfs.. Dah satu subject.. Plus x pernah amek short sem sepanjang hayat.. Ha.. Kena electric shock lah.. Ble mid term after two weeks masuk.. Anyway... Ak sedang membiasakan diri dengan keadaan mahalah dan segala nyer.. Alhamdulillah lah dpt roomate ok.. Huhuh...

Bile datang ker cfs jap.. Time amek muet.. Sume kwn2 tnya .. Best x gombak??
So apa jawapan ak nak bg.. It's depends dgn org.. Klau rasa best.. Jadi lah best.. Kalau x... x best lah.. huhuhu...
1st and 2nd week ak still leh enjoy gaban dgn evry day g female sport complex( ak rasa time kat pj.. skali pun x pernah jejak padang besar tu... hahaha)... best juga la.. even jalan kaki jer .. kuar peluh.. sihat badan anda.. So, ada sapa2 nak try aktiviti kat sport complex byk gak cam squash( riket dah bwk.. tp x main2 ag.. huhu)...

Ni lah some of our picture kat sport complex.. g sana sukan ker amek gambar?? huhuhuu...

Tiada kerja amek gmbr kasut.. hahah.. time kat cafe.. lepas sukan g cafe??

tempat olahraga..

ak ketika di rumah... kerana bosan... bersepah2 sungguh... hate like this!!( selingan jer letak pic sepah nie.. hahhaha)

5/21/09

Cup cakes!!

Ak terpaksa start sebuah perniagaan coz harus tolong mak cik and akak ak yg x sabar2 nak start business cup cakes nie.. So, skang ni tgh dlm pembinaan sebuah blog+ pk2 apa sepatut nyer nak wat dgn business nie... Al-maklum kurang pengalaman or mmg x da lgsg pngalaman dlm perniagaan nie.. Hahaha...

So, last sunday ... Ak , mak cik aya n along start ler try wat cup cakes....



So, ada sapa2 teringin nak tempah rite now?? But still dlm proses nak start so ... Area2 kl je lah... And to all my uia frens.. Apa ag... Tempah cpat2... Rasa ofcoz sedap leh tnya.. Yg rapat2 dgn ak.. Hehehe...

5/16/09

"Selamat Hari Guru"

Selamat hari guru.. untuk semua guru yang pernah mengajar aku....
Harap halalkan apa yang diajari dkt nina..
This song special for all of you teacher,lecture,sir,madam,cikgu... :-)


"pagiku cerahku,matahari bersinar
kugendong tas merah ku di pundak
slamat pagi smua ku natikan dirimu
didepan kls mu menantikan kami

guruku tersayang guruku tercinta
tanpamu apa jadiny aku
tak bisa baca tulis mengerti banyak hal
guruku terima kasih ku

nyatanya diriku kadang buat mu marah
namun segala maaf kau berikan "

5/14/09

Intan permata atau Tak lekang oleh waktu..

Waktu dekat medan..waktu jalan2 turun berastagi.. Kita orang sibuk teka lagu apa dkt radio nie.. Hahaha.. Lambat betul nak dapat tajuk lagu nie
Kak long dgn aku: Intan permata
Amir: Dirimu dihatiku
Tipz:"Amik lyrics last skali"
Rupa2 nyer dah nak dkt sebulan.. Lambat betul nak cari tajuk lagu yg kite orang dgr tak lekang oleh waktu.. So, tahniah utk tipz betul lah tu.. hahha..

Tak lekang oleh waktu nie ada dua version utk video clip dia.. Satu jadi gila and second one bunuh diri.. Tapi lagu nie utk ak leh tahan ler.. Two thumbs up...

5/9/09

Thanks for da subway..

Aku paling suka orang belanja... Even aku tak makan banyak..Hohoho..
Thanks for da subway... coz dari 2nd sem and till end of short sem..
Finally, at times square aku merasa gak orang tu belanja aku... Hahahha..

Anyway THANKS A LOT... Ada masa belanja ag...hehehe
So sapa2 nak pinjam note aku.. atau apa2 sahaja.. Sila2 aku alu-alukan...
Yang penting belanja je aku makan.. Hahahah...(lawak jer):-p

5/3/09

Medan...4

Yg nie pun aku copy .. Hohohoho... Boleh view dkt notes kte org kat facebook...

malam tu tido pukul 2 pagi waktu sana sambil mengemas baju ..mengemas harta , pegi dua beg , balik jadi empat bag ...memang layan ... terpaksa call abah mintak jemput sebab bertambah beg.

pagi itu tepat jam 7.30 pagi amir sampai dari rumah sewa, kekononnya mau sarapan pagi , tapi akhirnya kami beli biskut sebab takde selera ...memandangkan tipz ada lab , maka kami ke rumah semula , jeff datang menghantar nasi uduk yang macam nasi lemak dengan daging dendeng dan keropok .sedap gler rasanya sewaktu kami makan di hillpark ... kami naik beras tagi lagi ...memang gler ...

sampai di hillpark yang sunyi ...HILLPARK TUTUP ..stress sungguh wajah pemandu pelancong kami ..terpaksa kami bertiga tenangkan ...memang HILLPARK TU sepuluh kali lipat cantek dari GENTING ...sampai hati pak guard enggak bisa tu ...kami nak rasuah masuk untuk bergambar pun dia tak layan , (pandai ko nak merasuah orang ya ida!!) ... pak guard tu kami pujuklah bagai nak gler cuma satu jawapan di mulutnya: ENGGAK BISA ....

disebabkan tidak dapat ke HILLPARK , kami teruskan perjalanan mandi sulfur - mandi belerang di kaki gunung berapi di menjuah juah ...hilang stress dan kulit terasa segar ...memang layan di situ ... cukup 20 minit mandi manda ...kami turun ke medan dengan drift angkut bagasi n say goodbye to JALAN SUMARSONO 13

last food place is ROEMAH BAMBOO ...luar cm setinggan, terkejut gak tempat ni ke tipah nak bawak , tapi dalam macam condo ...deco bali tu ... food dia pun cepat , ada + available and variety ... jeff dah tunggu dari kelas , kami makan dan bergelak ria ...uish cepatnya mau pulang ..banyak lagi tak explore kat medan ni ...sedih dan gembira berbaur ... tepat pukul 5.25 depart to KUALA LUMPUR ...


CREDIT AND ZILLION OF THANKS TO : AMIR BIN SUHAIMI, NUR LATIFAH MOHD ZAINUDIN AND JEFFRY WINARTO FOR HELPING US DURING OUR VACATION,...

- tak terbalas budi korang yang sanggup tuang kelas, lari dari lab, sanggup tangguh buat assignment yang sanggup berpenat temankan shopping, sanggup tolong angkat separuh beg shopping kami, sanggup bawak kami makan ke tempat best best, sanggup kemana aja menemani kami ....

TILL MEET AGAIN ...
us at roemah bamboo ...deco cam bali ...food presentation memang gempak n memang sedap
aku n nina bleh senyum, tapi tipah n amir macam stress
nica capture di istana hillpark

5/2/09

Medan....3

Aku copy dr akak aku nyer.. lama bebenor aku nak tulis + pk...

Hari ini trip dimulakan tepat jam 8.30 pagi waktu indonesia.....

sepatutnya tipz membawa kami dengan berjalan kaki dan menaiki angkot ke warung lontong , tapi kerana lambat bangun dan air bath tub yang jadi kolah tu semakin menipis maka jadinya amir yang baru pulang dari lab lah membawa kami ke gerai lontong ... layan gak lontong dengan sambal dan kentang goreng sambal ... namun, sesampai di masjid agung untuk bergambar (orang medan sekalian sila betulkan kalau salah- apa masjid tertua di sana ya?) nina telah vomit lontong pagi kerana tak tahan santannya kuat sangat ..oh nina ada je adegan mu itew ...

tepat jam 9 kami ke pajak ikan yang tak ubah seperti jalan tunku abdul rahman, bermula shopping spludge kami ... kedai telekung satu - tiga telekung biasa, kedai dua: telekung tenun untuk aku,telekung najlaa, dan nila beli telekung sutera, kedai tiga: kain kebaya untuk nina, kedai empat : 3 pasang baju labuh untuk aku dan dua pasang untuk mak wan ... kedai lima: kain ela pesanan fara ... memang layan sungguh shopping sebab bila convert harga memang masih murah serta key chain untuk office mate ... selepas itu kami ke fashion outlet ...

di medan, fashion outletnya hanya satu, dan bukanlah seperti di jalan dago, jalan riau atau jalan setia budi di bandung ..cuma yang satu tu mampu aku layan sepenuhnya... bermulalah shop till drop kami ;iaitu: 1)kemeja armani for abah 2) kemeja zara for men utk abah wan 3)disney pant and shirt utk uzma 4)burberry tshirt for aizat and akmal 5) tshirt nike golf for pak jam 6)kemeja old navy and pant GAP for harith 7) george dress for auni and athirah 8)tshirt hugo boss for abah

untuk aku: pants from zara , nina shopping: top from mng, kemeja zara

dari fashion outlet kami bersiar siar ke another shopping mall with jeffry (thanks ya jeff, lepas kelas bersusah payah bawak kami jalan!!!) ... makan tengah hari di medan plaza kerana aku mengidam spaghetti kfc (mana dpt kat malaysia kan??) ... selepas itu kami carrefour medan plaza kerana harith menggemari kentang lecek segara (again kat malaysia tiada) ..sampai satu kotak kami angkut ...kalau ikut hati dua kota aku beli ... kemudian terus ke sun plaza untuk another shopping hunter : tea@JCO ..yang nak rasa feeling di negara kelahiran JCO itu sendiri ...
hasil shopping at sun plaza: beg DOLCE N GABBANA (D&G) for mama.

kemudian kami ke Tamrin plaza yang lebih kurang macam pegi sungei wang , shopping kat sini lagi lumayan iaitu : Converse Chuck Taylor for akmal , sketchers for nina, beg sekolah expert for najlaa and school bag hot wheel for harith , dekat tamrin aku beli : handbag n purse NEXT ..price dia gler berbaloi ... semua ini adalah original ya !! ha ha ha ..mari shopping@medan... layan lepak di DLOFT yang dahulunya adalah kolam renang yang bertukar menjadi food court ... dalam hujan renyai dan gelap pekat kami bertukar kereta dari kereta jeff ke kereta amer menuju ke surabi iaitu makanan bandung ... tapi kali ni kedainya bertukar nama jadi serabai disebabkan air aquanya pun ambil masa 1/2 jam untuk hidang ...bukankah air aqua(mineral) tu cuma perlu amek dalam peti sejuk je ...??? walaupun stress dengan air alpukat aku yang macam hampeh ...tapi rasa surabi n cheese itu bolehlah layan .... kami telah tukar nama restaurant dari surabi kepada serabai sebab mamak akan nangis dengan kelembapan yang restaurant ini miliki.

last shopping ialah kek lapis dan kek cheese di zulaikha buat kudapan keluarga di malaysia

total shopping: 2.5 juta rupiah ...kira sendiri ya dalam ringgit .... huhuhu
surabi yang menjadi serabai
patut tak aku beli baju ni???
ini nasi minang ...presentation makanan mereka dalam kotak
nina and jeff at JCO sun plaza
inside jeff's car ...kat luar tu memacam jenis hon ..bersimpang siur jalan ..tapi still boleh posing sbb macam dah lali dengan bunyi hon kereta

4/23/09

Medan...2

Ok.. lepas dah dapat tidor... N tipah g clas pukul 7(kuat betol suara ko tipz.. kaco ak tdor jer..hahhaha) kita orang cukup utk mengkada kan tidor sampai pukul 10... Hehehe... G lah kita orang ke berastagi.. Ala2 cameron mcm tu.. Cume at the 1st kalau sapa x suka naik bukit x yah berangan nak pergi sana.. Hehehe.. Lebih2 lagi dgn cara sana bawak.. Tapi aku ok jer.. ag bersemangat nak naik...


Makan di papa rons + breakfast with lunch...Huhuhu...

Along infornt of masjid

Ok bla dah sampai dkt berastagi... cube lah kita orang naik kuda.. BEST!! layan gak lah naik... about 1/2 jam...Siap aku layan bapak yang jaga kuda tu... Borak pasal malaysia.. Dia orang agak bersemangat lah bile jumpa orang Malaysia... Huhuhu... Sausana alam sekita yang tak tercemar macam Cameron zaman dulu2 .. Hirup udara segar+ dengan sejuk.. Dah rasa macam dkt oversea plak(mmg pun oversea= selat melaka... hahahah)

Di puncak gundaling.. Belakang tu ayat kitab batak... Kalau tgk betul2 cube baca.. Keji sungguh diaorang nie...
Hati2 sket bila nak belanja kat sini.. Klau x nak jangan tawar coz nnt naik parang.. Hohoho...
Okay turun around 7 something.. Agak kekabusan coz naik hujan.. Turun pun hujan gak...

Then kita orang g makan dkt wong solo.. Semua nya ngak ada coz kat sana.. Kalau dah sold out maksud nyer dia orang dah x lagi beli bahan.. Bukan nyer cam kat malaysia.. Sold out maksud nyer dah x jual ag... Kita orang panggil wong solo nie.. Kedai semuanya ngak ada mbak.. Hehehhe.. So pulang lah kami... Esok ada lah hari utk bershopping... hehehe

4/22/09

Medan... 1..

Hohoho.. Aku tak larat nak bercerita... dan meulis kat sini.. Seolah2 dah lupa segala bahasa melayu.. Asyik bahasa indon jer... Nie sume gara2 ke medan.. Bercuti n jumpa couzin ku yg belajar dkt usu... Hohooho..(Ya, mau cerita apa ya mbak??.. hehehe)

First day: Tiada lawak selain lawak , akak ku telah silap membaca wkt flight kita orang.. Hingga menyebabkan kita orang tunggu dkt 6 jam di lcct!! But masa berlalu dgn begitu pantas ... Kerana orang seperti kami mempunyai aktiviti yang begitu lumrah.. Iaitu ambil gambar... Hehehe

Kak emmy stress dgn along


Hilangkan stress anda dgn ambil gambar..

Sementara tunggu flight...yang delay..

Ok.. bla dah penat menunggu.. tepat pukul 9.10 waktu malaysia.. dan sampai pukul 9 juga waktu indonesia.. Flight cam haram sket coz... pilot x reti bawak... Then, our 1st place makan.. Merdeka walk yg serupa macam bintang walk.. layan gak lah.. Ada Tako Tao tp panggil Tako Sam... Huhuhu


After dah penat makan... N minum air yang nama plek2 tapi boleh layan gak lah.. Kita orang pulang ke rumah tipah cousin ku.. huhuhu...aku yang mcm x boleh nak tidor sebenarnye on 1st nite.. bese lah x bese... even penat...

4/8/09

Government Quarters

Sejak lahir aku tinggal dekat government quarters.. Tengah2 bandar kl.. Yang belakang tingkap rumah aku leh nampak klcc.. Times square dan sekutu dgn nyer.. So, mmg berat hati lah kalau nak pindah dari situ...

Dekat sini aku belajar about kejiranan..Aceceh... Ayat...
Kat sini jumpa mak cik wan and famly.. Yang jaga aku since umur 1 tahun till now.. (Bukan nyer aku tak tahu jaga diri ag,.. hehehe... cume dah anggap dia org cam famly)
Bagi kita orang.. It's nothing tgk pak cik sebelah rumah sidai kain..masak...
Because most of husband and wife yg stay dkt sini kerja.. So, bagi aku tak da reason utk laki wat kerja rumah...

Kenapa aku cerita pasal government quarters.. Sebab ada dgr ura2 rumah government quarters nak kena roboh..TAK NAK !!.. Tempat nie strategik dkt dgn sgala2 nyer...



Tgk nie iklan kfc pun wat dkt sini.. Aceceh.. Berbangga nyer...
Ada byk lagi iklan keselamatan jalan raya lah....
Anyway... aku suka tinggal dkt government quarters

4/3/09

Passport for good result??

Every people must be dream to get at least a book or anything from their famly rite.. Kalau dapat result bagus2 ker.. Bagus lah sgt ko nina.. hahahha...

Hurm teringat lak.. dulu2 .. Wkt ada arwah mak chek.. Dia slalu bg kta org semangat " rm10 utk 1A".. So semakin banyak ko dapat A makin tinggi lah duit ko dapat... HuhuHU.. Tp tu kisah lama.. Upsr je aku dapat.. Then wkt form 3 awal tahun arwah mak chek meninggal.. Sdeh2 coz x da sapa nak bg semangat mcm tu lagi.. She really close too me..

Ok.. cheer up nina!!!.. Result mmg dah lama kuar.. Sue pun dah dpt makan kat luar(hehehe.. jgn mrh sue..) Setelah dijanjikan oleh mak dan abah.. Maka aku di sponsor untuk pasport.. Yelah kira ok gak.. Wat pasport rm300.... Tak payah aku cucuk duit.. Heheheh..
Thanks mak and abah...Love both of you so much(ayat mcm nak minta duit banyak2 jer... hahaha)

So every sem kena dapat above 3.5 then.. Belajar mcm nak mati.. Then minta mak dan abah belanja lagi.. Hahahahah(truk nyer niat...)

3/28/09

Earth Hour!!

We support earth hour!!
Until my granny called us.. Jangan lupa padam lampu malam nie..tp kita org mmg padam lampu sume lah.. coz kuar makan malam dekat kampung baru.. Apa ntah nama kedai nyer tp ada kapal tgh2 alam.. hahahha..Our famly dengan famly abah wan.. huhuhu...
Memang gelap sket lah kawasan tu kita orang makan.. sampai x nampak klcc.. huhuhu..
dah 9.30 bru lah terang sket kawasan kl tue.. huhuhu

Our famly with abah wan famly.. hehehe
Bese lah kami berdua...

Nie lah dkt area kampung baru.. Bergelap.. Sebenarnye dekat area abh wan tu leh nampak klcc.. Tp yelah tgh earth hour so.. Memang tak nampak..Kita orang makan pun pakai candel.. Dah jadi candle light dinner lak dengan famly.. Best ooo.. Memang marvellous lah makan kat situ..
Nnt nina upload lagi byk gambar yer!!!

3/26/09

Wan balik Mesir!!

Actually wan dah lama balik mesir.. Yelah ada mak ngan n pak ngah sponsor bleh lah.. Since nak lawat bang long yg belajar kat mesir tu..
Tp apa ak nak tunjuk picture barang yg kita org dapat...
Wan always da best granny(mcm nak minta duit raya lebih jer nie)
Nie lah antara yang kita orang dapat.. Bersyukur lah nina.. Ish..Ish...Dah dapat tu kra bagus.. hahah...



Ntah nape aku suka pic nie!! huhu


Rantai.. tp aku x amek... bdk2 kecik je amek..
Makan buah baik untuk kesihatan!!
Mini pyramid


Happy birthday wan... Selamat hari lahir yg ke 71.. kata2 wan aku..
"Hidup kena enjoy... janji jangan lupa tikar sembahyang.. "
Nenek aku ROCK!!.. heheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...