10/30/12

Travel Itinerary Bandung, Indonesia 2011 (5 days 4 night)

Bandung. One word for Bandung is SHOPPING. Hahaha. Sebelum ni aku ada update Travel Itinerary Bandung (5 days 4 night) untuk tahun 2010. Sekarang aku update untuk tahun 2011 pula. Tak ada beza sangat itinerary tahun 2010 dengan 2011.Cuma itinerary tahun 2011, lebih sesuai untuk mereka yang pergi berkeluarga dan ramai-ramai. 

Date : 12/9/2011-16/9/2011
Transportation at Bandung : Pak Supir: Pak U'us (Driver). Contact: Miftah for booking.
Travel with : My family and Pak Zam's family (14 people)
Airport tax: RP75K but already increase into RP150K (2012). 

12/9/2011

3.30 p.m (Indonesian Time) : Arrive at Husein Sastranegara International Airport, Bandung.
4.30 p.m: Check in at Home Stay Rumah Tawa
6.00p.m : Dinner at Restaurant Sangkuriang
8.00p.m: Shopping at Paris Van Java

Two Big Family at Bandung 2011

13/9/2011

9.00 a.m : Shopping at Jalan Dago
10.00 a.m: Shopping at Jalan Riau
12.00 p.m: Toko 3

Toko Tiga, Bandung 2011

14/9/2011

9.00 am- 2.00p.m : Shopping at Pasar Baru Bandung.
3.00p.m: Lunch at Platinum, ChiWalk, Jalan Chihampelas.
4.00p.m: Shopping groceries at Yogya Mall, ChiWalk
6.00p.m: Buy Batagor 

TIPS SHOPPING DI PASAR BARU,BANDUNG
  1. Aku selalu beli kain baju dekat SirCinta .Kedai nie ada dua, satu kecik satu besar. Pergi dekat yang besar sikit dan minta harga murah waktu ada boss cina dia. Kalau nak beli kain yang ada corak manik ,kedai ni ada jual.Tapi kalau korang dapat harga lebih murah, beli je lah dekat kedai lain. hehehe
  2. Nak beli door gift pergi dekat lantai D2 - (level D2) dekat sini ada orang jual banyak door gift 100 pieces dan boleh dapat 1 pieces lebih kurang 30sen atau 20sen.
  3. Beli kad kahwin , pergi tandas level 3 sebelum masuk tandas ada kedai kad kahwin. Dia orang ada sediakan penghantaran kad kahwin sampai ke Malaysia. Kalau kad keras di Malaysia mahal, dekat sini boleh dapat dalam harga 60sen.
  4.  Nak beli baju muslimah ada dekat lantai 5 (level 5) kat sini banyak dan boleh minta murah.
  5. Survey dulu harga baru beli, takut nanti kena tipu harga Jangan lupa bargain !!!
  6. Banyak kan berdoa utk elak benda buruk berlaku.Kalau beg sila letak di hadapan. 
  7. Camera DSLR tinggalkan jer dekat dalam kereta (sorok2 ler kasi tak nampak)
  8. Kalau berjalan berkumpulan rapat2 takut nnt hilang dompet atau apa2 sahaja..

Chi Walk Bandung 2011

15/9/2011

2.00p.m : Lunch at Kampung Daun
4.00p.m: Shopping at Jalan Dago
Kampung Daun , Bandung 2011

16/9/2011

8.00 a.m: Departure Hall, Husein Sastranegara International Airport, Bandung
12.00P.M: Arrive at Lcct, Malaysia.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...