10/20/12

Travel Itinerary Bandung , Indonesia (5 days 4night)

Asalnya aku nak buat untuk first place aku ke luar negara iaitu Medan, Indonesia pada tahun 2009. Tapi itu pun aku copy paste note along kat facebook.duh! Dulu punya post memang macam hape je aku tulis.. Tak banyak information, ayat ikut sedap rasa aje. Tapi sikit demi sedikit, aku improve gaya bahasa. Tahu apa maklumat yang orang nak. Jadi harap maaf kalau post dulu-dulu  membosankan.

So, kita mulakan dengan Travel Itinerary Bandung. Briefly, aku dah dua kali ke Bandung iaitu pada tahun 2010 dan 2011 .Untuk post kali ini adalah trip aku yang pertama ke Bandung, Indonesia pada 2010-. Shopaholic mesti suka sebab setiap hari -SHOPPING. hahahah


10/4/2010


9.00 pm (Indonesian Time) : Arrive at Husein Sasteranegara, International Airport, Bandung

10.00 p.m: Stay at Karmila Hotel

11/4/2010

8.00am : Choose new hotel : Rumah Tawa
10.00 am : Shopping at FO Sahara and Jalan Dago
1.00pm : Lunch at Restoran Minang
2.00pm: Continue shopping
6.00pm: Paris Van Java Shopping Mall

12/4/2010

8.00am: Begin journey to Tangkuban Perahu
9.00 am: Arrive at Tangkuban Perahu
10.30am: Strawberry Farm
1.00pm: Lunch and solat at Kampung Daun
3.00p.m: Going back to Bandung
4.00p.m- 6.00p.m : Buy some books at Mall and Murtabak Manis


Bandung 2010
-Kurus zaman tu

13/4/2010

9.00a.m -5.00p.m : Shopping at Pasar Baru I know its crazy.. hahaha 
Lunch and Solat at Pasar Baru
5.00p.m-7.00p.m: Last shopping spree at Factory Outlet


Bandung 2010
~It's all about SHOPPING.

14/4/2012

8.00am : Factory Outlet Sahara
10.00am: Buy brownies at Kartika Sari
1.00p.m: Lunch at Rice Bowl at Mall
Going back to Kuala Lumpur .Sorry i forgot the flight time

Note 1: The tentative it's all about SHOPPING.wahahha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...