10/18/12

Travel Itinerary Surabaya, Indonesia (3 days 2 night)

Aku rasa kalau aku tulis panjang-panjang, anda semua  macam tak boleh follow aku punya post yg panjang berjela. payah. Jadi bila tulis travel itinerary ni dapat membantu anda semua! Just click-click .Jadi tak ada lah pening lalat. riteo?
Taman Safari Indonesia

Day 1 ( 13/4/2012)


6.oo am (Malaysian Time): Departure Hall at LCCT, Sepang Kuala Lumpur
12.00 p.m :  Narita Hotel ,Surabaya
2.00pm : Lunch at Depot Anda fit -Kapal Api.

Day 2 (14/4/2012)

7.15 am : Start our journey to TAMAN SAFARI INDONESIA II PRIGEN, PASURUAN
9.00 am: Arrive at TAMAN SAFARI INDONESIA II PRIGEN, PASURUAN
9.00 a.m- 2.30 p.m : Having fun at TAMAN SAFARI INDONESIA II PRIGEN, PASURUAN
2.30 p.m- 4.30P.M: Went to Coban Rondo
4.30 p.m: Coban Rondo
6.00 p.m - 8.00 p.m : Going back to Surabaya
8.00p.m: House of Sampoerna

Padi Bukit

Day 3 (15/5/2012)

9.00 am : Shopping at Jambatan Merah Plaza (JMP)
3.00 p.m : Juanda International Airport, Surabaya
6.00 p.m: Departure Hall, Juanda International Airport Surabaya
9.00 p.m: Arrive at LCCT, Sepang, Kuala Lumpur


Selain itu aku ada gak tulis pasal The Untold Stories at Surabaya, Indonesia. Peristiwa yang aku lalui sebelum dan sewaktu berada di sana. 

Note 1: Enjoy your trip everyone!






9 comments:

  1. pegi surabaya tak singgah Bromo ke? sayangnya... :/

    ripit lagi ya! kali ni ke Bromo & Ijen pulak :)

    ReplyDelete
  2. @EPIK: seronok ler..

    @Fatt:tak singgah.. mungkin sebab ke Taman Safari..takpe nanti mengulang semula ke Bromo and Ijen! hehehe.

    ReplyDelete
  3. Menarik dan informatif
    Saya In shaa Allah akan ke Surabaya mac ini.Boleh suggest hotel bajet yang selesa dan sesuai utk 2 orang?

    :)

    ReplyDelete
  4. @bieeyah kamal

    About bajet hotel, sorry sangat-sangat sebab tak dapat nak bg idea..Sebab saya tinggal dekat hotel yang bukan bajet.. heheh..

    Sebenarnya, area Surabaya city kurang bajet hotel.Well depends dgn itinerary anda.. if nak pergi bromo banyak juga bajet hotel antaranya Yoshi. Boleh refer to http://backpackerbusuk.blogspot.com/ Maybe she can helps. BTW, anda boleh google www.agoda.com semua info pasal hotel ada.

    ReplyDelete
  5. Dear u,

    nak tanya la pasai sewa kereta.. uols pegi ritu sewa kereta aje ke? so tix nak masuk zoo semua kene bayo sendiri ke supir incharge semua?

    sorry, saya try email dgn setia-abadi tanya quotation harga sewa kereta dgn package Taman Safari.. nampak mcm harga dia mahal dr apa yg dia ckp kat website... so nak tau arrangement uols mcmane..

    Thanks for sharing ur itinerary.. akak minta izin cedok! and really hope to hear from u soon..

    Nak PM u but cudn't find any of ur personal email..8-/

    Thanks a lot..
    Bee
    Putrajaya
    norbayte@gmail.com

    p/s: appreciate if i can get ur email nak tanya banyak mende!

    ReplyDelete
  6. @Bee Dah sent to ur email.. Glad u happy with the information yg i bagi. :)

    Email dihantar hari yang sama dgn comment :)

    ReplyDelete
  7. Salam, nak tanya.. kalau sewa kereta bajet dalam berapa? Kira per hari ke ikut destination? Thanks

    nurulnadira94@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nadira, kalau nak sewat kereta bajet depends on how many days u go.

      Supir Details

      Supir Name : Pak Asyirin / Pak Marji

      Contact No : +628123247347 / +6281553295353

      Car rental (Type: Toyota Innova)

      Per day in town (Surabaya area): IDR 500,000

      Per day in town (e.g: Batu/Malang /Bromo): IDR 600,000

      Airport transfer: IDR 350,000

      (*Including car rental, petrol, driver, parking and toll fees)



      * Kindly mentioned that you got the contact details from me (Nina dan Ida). I was there last Jun with the rest of my family members. Oh ya, you can ask Pak Asyirin if you nak book hotel in Bromo as well.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...