2/16/13

Desa Anthurium Apartments, Tanah Rata, Cameron Highlands

Kalau singgah di Cameron Highlands, adalah lebih elok bermalam. Family aku memang jenis suka jalan ramai-ramai, jadi kami perlukan sebuah apartment yang selesa dan boleh menampung untuk dua keluarga. Sebelum, bergerak ke Cameron Highlands along sempat booking Desa Anthurium Apartments. 

Apa yang menarik mengenai Desa Anthurium?

Apartment ni dikekelilingi dengan hutan tebal yang masih terpelihara. Selain itu, udara segar  yang kita dapat nikmati pada pagi hari menyegarkan kita setelah sekian lama bau asap kenderaan di KL. wahhahaha
Apartment View
Credit :http://desa.cameronhighlands.com/

Aparment yang kami tinggal merupakan muslim apartment. Apartment ni turut menyediakan dapur basah, kiranya kalau kita nak masak tak ada rasa was-was kerana Muslim Apartment. 

Dapur

Dining Room
Credit :http://desa.cameronhighlands.com/

Harga yang dikenakan untuk 1 malam ialah RM250 . Manakala, untuk 2malam En Mokhtar beri diskaun RM400-RM450 ,harga mengikut waktu cuti sekolah atau hari biasa. Kalau boleh terus contact dengan En Mokhtar ni takut nanti harga yang dikenakan berbeza kalau pakai orang tengah. You may contact En Mokhtar : 0175225065

Apartment ni mempunyai 3 bilik  d 2 bilik air, berserta dengan hall bersama dengan dapur basah .Fully furnished. Kiranya, selesalah kami 2 keluarga tinggal disitu selama 2 hari tanpa perlu bayar dengan harga yang mahal.


Bed Room 1

Bed Room 2
Bed Room 3
Credit to : http://desa.cameronhighlands.com/

Ruang tamu
Kualiti Picture kurang baik
 Selain itu, disini juga kita boleh adakan aktiviti BBQ di Common Area BBQ. Tapi disebabkan malam tu hujan, terpaksalah kami BBQ dalam rumah sahaja pakai dapur gas. ehheheh


Common Area BBQ
Credit to :http://desa.cameronhighlands.com/
Facilities :

  • TV
  • ASTRO Satellite Channels
  • Refrigerator
  • Water Heater
  • Kettle
  • Rice Cooker
  •  Gas Stove
  •  Oven
  • Free Parking
  •  24 Hour Security
Aku bukan agent En  Mokhtar  heheh. Just bagi review mengenai apartment ni sebab ianya selesa dan harga murah.Selain itu, kita boleh masak dalam apartment ni. Dah jimat cost.. Jadi jom le buat Family Day di Cameron Highlands. :)

8 comments:

  1. bestnyaa..da lama tak gi cameron highland..last pegi pown wk2 umor 13 taon...

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas info. Info misznina17 banyak membantu. Saya dah menempah dan menginap di apartment en.mokhtar. Apartment ini bersih dan dilengkapi memasak sangat berpuas hati dengan kemudahan yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama.. alhamdulillah, syukur saya dapat membantu anda mencari tempat penginapan..

      Delete
    2. Senang tengok pula apartment saya kat imperial court dekat dengpasar malam brincang

      Delete
  3. Salam..bley tny..mse awk book ni awk bnk in depo dlu or just trus pegi kt aprtmnt ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just make a call for reservation. Nanti jumpa En. Mokhtar baru bayar

      Delete
  4. Tq info..puas cari homestay,hotel semua penuh musim cuti ni..akhirnya dpt aptmnt en mokhtar ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...