2/11/11

Bandung Part 3

13/4/2010

Pagi2 lagi dah bangun untuk habiskan masa di Pasar Baru.. Pukul 8 pagi lagi kami dah bergerak ke sana.. bangunan Pasar Baru macam dekat Sg.Wang sket cume system escalator dia terabur sket...Biasanyer pagi2 kat sini panggil "Pecah telur" Yelah first customer yg beli barang dkt kedai.. Hahaha... Nak ke Pasar Baru nie umpama berperang coz dah banyak sangat bad stories aku dengar dekat sini . Ada kawan abang aku.. pergi bawa camera DSLR balik tinggal beg DSLR jer. So, kawasan Pasar Baru nie kena jaga2 sket.Banyak kan berdoa utk elak benda buruk berlaku.
  1. Kalau beg sila letak di hadapan. contoh sila lihat saya
  2. Camera DSLR tinggalkan jer dekat dalam kereta (sorok2 ler kasi tak nampak)
  3. Kalau berjalan berkumpulan rapat2 takut nnt hilang dompet atau apa2 sahaja..
Drop the stories pasal keburukan Pasar Baru. Pasar Baru nie.. yg best shopping barang kahwin, kain cotton, kain2 nyer nyata lebih murah dr Malaysia and harga lagi murah ofcoz ler..Selain tu, barang2 door gift utk kahwin, dan kad kahwin yg tebal pun ada.FYI, kedai kad kahwin berhampiran dgn tandas di Pasar Baru.

Kat sini aku tak tahan asap rokok jer.. Well, di mana sahaja anda boleh hisap rokok.. Asthma attack kejap ler... Cume nak solat agak senang coz ada surau yg besar di atas bangunan Pasar Baru.. Dari sini kita boleh lihat pemandangan Kota Bandung.

Nampak tak ada org tdor di saf pertama. Padahal dah ada notice jangan tidor di surau.huhu

Di Bandung ada satu kerepek yg memang menjadi kewajipan utk kami beli. Pisang cheese. Pisang cheese nie sangat sedap. Dulu2 wkt akak aku pergi pisang cheese nie belum lagi ada flavour sekarang dah ada flavor berry and choclate.. Yummy....Ianya di jual di tingkat bawah Pasar Baru. Kakak aku biasanyer beli dengan satu famly yg ada anak laki dua orang..payah nyer nak describe coz famly nie baik plus dia nyer pisang cheese lagi crispy~





Pisang cheese yg picture 1st.. Tapi tu jenis yg lain... others kerepek and biskut yg sangat sedap. U can test it ..Free testing... heuhuhu


Dari pagi sampai ke petang kami di Pasar Baru. Petang tu, Aunty Norlia dah penat tak larat ikut kami.. Kami yg muda belia nie.. Shopping sampai ke malam di FO..

See.. tak ramai org pun wkt weekdays.. Only us there! hahaha

14/4/2010

Hari ini adalah hari terakhir kami di Bandung. Kami pergi sekali lagi ke FO pertama yg kami singgah iaitu Sahara.. Nak beli barang pesanan sebelum pulang.. Then kami makan di rice bowl .. tak ingat which shopping mall... Then, ke Kartika Sari .. kedai kek yg famous and brownies nyer yg mmg famous di Bandung ... Kemudian, kami pulang ke Malaysia.. Daaaa... Bandung... wait for me.. I will come again.. hehehe

Atas:Bergambar dengan pekerja di Rumah Tawa, di Sahara.
Bawah:Yougurt ice cream for the last time ,and inside Kartika Sari.

Atas: Di Airport, barang2 yg kami beli
Bawah: Kami di Rice bowl for lunch, Pisang cheese yg di beli

Updated: Memandangkan ramai bertanya mengenai Pasar Baru Bandung, aku ada update new post ketika percutian ku di Bandung 2011. Enjoy! -click here.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...