2/18/11

Singapore Part 2


12/2/2011

Continue from Singapore ..

Setelah kami solat,rehat, and makan tengah hari .. Terima kasih atok , nenek and che' chah menjamu kami makan.. Banyak betol lauk.. Mana tak nyer, siap pesan lagi.. Dekat sana makanan mahal, makan kenyang2.. Hehehe.. Setelah siap semua, pukul 2.30 che' Ahmad hantar kami ke Harbour station.. Memandangkan kami baru sangat sampai, dan tak biasa lagi dengan transportation di Singapura..


Kami ke UNIVERSAL STUDIO, SINGAPURA.. Ini adalah tujuan kedua kami ke Singapura..
Ticket kami beli awal coz takut nnt beli dah sampai Universal Studio, ticket sold out.. Ok, kalau nak beli ticket universal studio.. Pergi sahaja dekat mana2 travel agency.. Maybe dia org jual mahal RM40 .. Tapi bagi saya , lagi bagus berbanding kita sampai , frust menonggeng tak dapat beli ticket masuk.. Huhuhu.. Harga ticket memang mahal.. RM180, tapi kalau beli di Universal Studio.. SD70 ..Tapi kita boleh spend time kat situ, for the whole day... Universal Studio nyer ride closed at 7.00pm tapi kita still boleh stay until 9pm..

Untuk ke Universal Studio, melalui MRT turun ke Harbour station yang terletak di Shopping mall Vivo.. Naik ke level 3 Vivo, anda harus beli new ticket MRT iaitu special MRT yang membawa anda ke Universal Studio. Ticket price SD3, ingat yer turun at 1st station ,.. Coz hari tu, kita orang dah cuak tak tahu man nak turun sampai tanya dkt penjaga di situ... Sebenar nyer, ada je arahan bgthu turun dalam MRT tu...
MRT ticket to Universal Studio..Happy sangat time nie..

Harap maaf entry kali ini penuh dengan picture ,xadalah banyak sangat hahah.. Enjoy our picture there!


infront of universal studio..
best ride! with high acceleration.. sampai sakit tekak aku menjerit..

bergumbira di Madagascar



yehaaa!
4D animation di Shrek! Memang terbaik lah...

apsal aku cuak dgn org nie?

kamilah pelajar mesir yg baru pulang... heheheh

Kat Hollywood ada Egypt.. wakaka

Waktu kecik2 suka berangan jadi puteri.. Kira termakbul lah pergi castle nie.. Hahahha



Sepatut nyer kami dapat habiskan masa di sini awal.. Tapi dah sampai Singapore pun lambat because of train problem.. Maka , kami menghabiskan masa bersuka ria di sini dari jam 3 sampai 8 lebih.. Balik2 tu dah kepenatan dan keletihan terlampau.. Huhuhu...

p/s: next entry saya akan ceritakan kisah lucu di MRT Singapore... dan persepsi orang Malaysia mengenai system MRT di Singapore dan system LRT di Malaysia.. huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...