7/17/09

Rindu nyer!!

Rindu nyer nak update blog.. bukan nyer tak nak update.. cume kadang2 bile dah rasa ada crte.. then, bile buka blog.. hilang sume crta2 yg aku nak bgthu..
Tp .. kadang2 bukan sume benda leh kite crtakan.. biarkan diri ini saje simpan.. dan orang2 yang betul2 rapat dgn ak sahaja yang tahu...

Hurm.. asal buka blog jer.. rasa nak luahan hati.. hehhee
This time rasa macam nak bg tips lah dkt bdk2 yang bakal masuk uia, gombak and next sem akan buat add and drop session sendiri...

  1. Alert bila time add and drop session..
  2. Kalau boleh awal2 ag dah decide which subject nak amek, tanya senior or kawan2 kite yg dah amek subject tu-which lecture yg best,bleh bg good mark and ok....
  3. Plan awal2 kite nyer time table... coz bese nyer course schedule dah kuar awal2.. tp kadang2 apa yg kite tgk x sama.. coz nnt dia akan bertukar wkt kite add n drop.. so rcheck lecture yg kite amek tu betul atau x.. and correct section... wkt yg betul.. mcm hari tu.. add drop hari khamis.. ak dah plan hari isnin ag..(Thanks mas.. dah remind kan aku awal)
  4. Buat plan b and plan c... kdg2 apa yg kite nak add x leh nak amek.. kadang2 lecture yg kite nak x bleh dapat.. so, tnya at least 3 lecture yg ok utk satu subject tu...
  5. Tunggu depan laptop kalau boleh 15 min early dr time dia kasi register then.. dah buka awal2 dah website dia.. coz kadang2 orang cakap time pkul 12 tu cam surver busy kan.. tp padahal .. x busy langsung.. yg busy wktu pkul 1pg mcm tu...
  6. Time add and drop.. mcm ak cakap.. akan ada ubah2 sket.. jgn gabra.. coz kite dah buat time table.. so x brapa susah.. coz kite leh tgk either subject tu clash or not with others subject.
  7. And finally.. good luck.. kalau kite x leh nak add.. jawapan nyer.. kena wat manual.. kdg2 manual nie ada gak payah dugaan nyer.. but jgn risau.. kdg2 dugaan itu lah yg wat kite kuat .. hehheh
GOOD LUCK!!

p/s: aku ttb rasa nak tulis.. coz nak remind kat sume org about this things.. sometime.. ada orang x tau .. camne nak wat... camne nak plan.. nsb baik ak ada akak yg uia.. byk membantu.. huhuhu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...