6/30/09

Kisah adik aku!

Kisah 1:

Ketika perhimpunan pagi di sekolah nyer.. Cikgu A( bukan nama sebenar) telah memanggil beberapa orang student ke hadapan..

Cikgu A: Ha, inilah pelajar2 yang tak siapkan kerja kursus moral.
Pelajar L ( dengan pandangan pelik ke muka cikgu A): Cikgu biar betul saya, cuba check balik nama saya ke yg cikgu panggil.
Cikgu A: Memang lah bukan kamu yang saya panggil.. Saya panggil Loh Ah Kim... bukan awak..

Nak tahu kenapa dia suruh check balik nama dia ada ke tak dalam list tak buat kerja kursus moral... Sebab dia pelajar islam.. Dia nie mix chinesse bila dia dgr ada nama Loh... Trus dgn selamba dia pergi ke hadapan.. Tanpa tahu hujung pangkal yang cikgu panggil org lain.. Hahahah.. Then, tak nak malukan diri.. Nak buat2 cikgu tu mcm bersalah silap panggil orang, suruh cikgu tu check nama dia ada ke tak dlm list name tu.. Hahahah...

Kisah 2:

Pengetua sekolah:Hari ini saya telah menerima surat pekeliling dari jabatan pendidikan mengenai penyakit selesema babi.. N1H1...

Pelajar2 dan guru2 sekali semua gelak gile2 bila mendengar pengetua bercakap macam tu..

Pengetua sekolah: Jangan gelak!

Pengetua tu igt student dan guru2 gelak disebabkan dia sebut selesema babi.. Bukan sebab penyakit yang dia selah sebut N1H1... hahahaha....

Kisah 3:

Yg nie ak bru tambah.. bile teringat balik.. lepas adik ak crta

Pengetua: Kalau kamu mempunyai sebarang masalah, kehilangan duit.. Terus jumpa saya..

Satu hari, kawan adik ak hilang duit.. Terus la berjumpa dgn pengetua dia..

Pelajar: Cikgu, saya hilang duit la.. Dah cari merata tmpt..
Pengetua:Agak-agak nye.. awak ingat tak no siri dkt duit kertas awak tu...
Pelajar( dgn muka tercengang):Tak pe lah cikgu... Terima kasih...

p/s:time ak tulis nie pun.. ak gelak2 ...hahhahha

3 comments:

  1. haha...gile lawak cite adik ko~

    ReplyDelete
  2. ye ke lawak??
    kk..lawaknyeee...
    hahaha..kiding..

    ReplyDelete
  3. kalau ko x rasa lawak x pe lah faris..
    ak rasa lawak coz cara adik ak crte.. x bleh blah.. hahhaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...