6/13/11

HCI project.


Hakikat nyer , menjadi seorang pelajar ICT bukan senang. Siapa kata jadi student ICT senang? Setiap kali hujung sem, kami macam tak cukup nafas, tak cukup tidor nak menyiapkan project yang banyak .Perlu menghadap screen computer 24/7. Makan pun depan computer. Ibarat mandi tak kenyang, tidor tak basah. Hehehe...

Jumaat yang lepas 10.6.2011. Aku bersama group mate HCI - Dila, Is, Puteri, Farr and Awin telah ke KLIA untuk menjalankan research demi menyiapkan project mengenai TOILET! Tidak lupa kepada en.Adnan aka mr. schumacher yang sudi membawa kami berENAM dalam kereta saga anda. Hohoh. Macam tin sardin dekat belakang tu. Hahaha

Pernahkah anda ke public toilet , dan anda mengalami 1001 masalah ? Ini menunjukkan toilet tersebut tidak memenuhi keperluan pengguna sebenarnye. A good designer should know users need. Mereka bukan nyer hanya tahu design, tetapi perlu memahami keperluan pengguna.

Banyak pula aku membebel. Saja nak update picture waktu kami di KLIA. Jauh aku pergi semata-mata public toilet. HahahahSeriously, aku enjoy buat pengambaran (macam dah jadi pengarah filem) dengan mereka. Gelak ketawa dan berkongsi cerita. Thank you for the nice memory girls, btw project paper jangan lupa. Hahaha. :P

Atas:Farr, Awin( bukti awin bersama public toilet. hehehe), Dila (sorry pic posisi tepi)
Bawah: Puteri , Is( nak focus kat is jer coz tak ada picture dia sorang), and me(chubby! Hahaha)

Hehehe.. terang tak aku edit? Pix kat sana gelap sangat :D

We are 12 years old girls. Opss. Actually 22.. Hehehe
Edited :
HCI (human computer interaction) nie subject bdk ict kena belajar. Subject ni mengenai "good and bad design",how to evaluate, apa yg patut ada pada design. Usability, realibility. hahaha.. Jadi utk project kami buat evaluation on toilet design at KLIA. Then, kena berlakon problems yg di hadapi oleh user dekat toilet KLIA. hehehe.

Updated:Our video
Bad Toilet Design

4 comments:

  1. wahai cik nina apa kena assignment pasal toilet dgn ict.. kak nono takley relate pulak~ hehehehe

    ReplyDelete
  2. HCI (human computer interaction) nie subject bdk ict kena belajar. Subject ni mengenai "good and bad design",how to evaluate, apa yg patut ada pada design. Usability, realibility. hahaha.. Jadi utk project kita buat evaluation on toilet design at KLIA. Then, kena berlakon problems yg di hadapi oleh user dekat toilet KLIA. hehehe.

    ReplyDelete
  3. haha.. comelnye pic tue.. btw, thanks nina... love u 2.. seronok berkerja dengan kamu semua...

    ReplyDelete
  4. heheeh.. seronok gak kerja dengan dila :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...