1/17/14

Food Hunting at Kuching, Sarawak Day 1: Top Spot Food Court

Mesti korang pening.. kejap post negara ni, then negara lain.. hahaha. Ni tetiba aku patah balik pergi Sarawak... sabar ye :P


Photo Courtesy: Google
Continue dari Food Hunting at Kuching, Sarawak - Day 1 :Swee Kang Ice Kacang & Sotong Kangkung. Kami pulang dari Swee Kang Ice Kacang lebih kurang pukul 6 petang, balik hotel bersihkan badan dan berehat sekejap sebab lepas maghrib kami nak ke Top Spot.
Mula-mula puaslah kami fikir kat celah mana Top Spot tu? Rupanya dari area hotel kami ke Top Spot dalam 5 minit sahaja. huhu.


Adress: Topspot Food Court

Food CourtSeafood Restaurant, and Asian Restaurant
Taman Kereta (Jalan Green Hill)KuchingSarawak 93000



View Larger Map
Top Spot ni memang terkenal, sebab menempatkan gerai-gerai seafood dalam satu tempat. Jadi kalau penggemar Seafood macam kami ni apa lagi , tak lepaskan peluang makan seafood yang sangat murah disini..Kalau boleh datang awal sikit kalau nak makan dinner disini, sebab hari-hari penuh orang..
Paku Midin
Top Spot,Kuching, Sarawak 2013
Lepas maghrib, kami gerak lah ke area Top Spot untuk makan .. Kami order butter prawn basah, sayur paku midin rupa bentuk lebih kurang macam paku pakis, dan kupang.. Cukuplah untuk tiga orang makan.. Itu pun ada gak rasa macam orver-over sebab makan banyak.. hahaha..
Kelihatan tangan yang tak sabar makan.
Kupang
Top Spot,Kuching, Sarawak 2013
Banyak gerai-gerai Seafood, so before nak duduk.. Aku galakkan korang survey dulu harga.. Tapi kak Ima recommend kami kedai no 25 (rasanyalah). Waktu tunggu tempat duduk, ada couple dari Semenanjung. Dia cerita, sanggup beli ticket weekend yang murah semata-mata nak makan kat sini.. uhuk
Udang
Top Spot,Kuching, Sarawak 2013
Rasa? Sedap dan menyelerakkan...Kenyang sangat untuk kami , oh mereka turut menyediakan nasi semangkuk ..  Memang tak menghampakan makan disini.. Balik di Top Spot sempat kami menyinggah Pantai Damai.. Hehehe.. Jumpa kawan En. Ahmad borak-borak .. Sedar-sedar dah malam , balik hotel terus le tidor.. 

Total expenses: Around RM60++. Mana nak dapat kat KL.. hahah

7 comments:

  1. 1st baca yr blog trus follow.
    Great travelling info
    Kt hotspot satu lagi a must menu, ambal. Msk kari @kicap sdap :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really.. kat sana rasa nya semua sedap-sedap belaka.. umphh!

      Delete
  2. Arggghhh, paku midin. Lama tak makan!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. macam sedap je. adoiii terliur kita. btw salam perkenalan. sheila first time singgah sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap.. banyak dan menjilat jari .. salam perkenalan juga :)

      Delete
  4. setelah di analisa itu bukan jari jemariku yg tengah nk membaham makanan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...