6/21/12

Winter Perth, Australia 2012 - Part 2

12/6/2012

Setibanya kami sekeluarga di rumah pakcu pada pukul 6pagi,kami menunaikan solat subuh dan breakfast. Memandangkan , kami jetlag dan kepenatan jadi kami tidur dahulu sebelum berjalan-jalan di Perth City. Info  : waktu solat di Australia  
  • Subuh: 5.50am
  • Sunrise: 7.16am
  • Zuhur: 12.19
  • Asar:3.03pm
  • Maghrib:5.21pm
  • Isha': 6.43 pm
Memandangkan , bulan Jun merupakan musim sejuk di Australia. Jadi waktu malam adalah lebih panjang berbanding siang. Bear in mind, tak ada salji di Perth jadi musim winter mereka adalah hujan dan angin yang lebih kuat dan sejuk. hehehe.FYI , ticket flight waktu winter lebih murah kerana tidak ramai nak bercuti sebab hujan. Tapi ramai je orang datang. hehe


Perth City

Selepas solat Zuhur, petang tu kami sekadar jalan-jalan di Perth City. Kami singgah di kedai ice cream dan merentasi Swan River menaiki boat. Bayaran yang dikenakan AUD3 untuk dewasa.

Boat Station
Ice Cream with PanCake
Tahukah anda, makan ice cream ketika sejuk. Adalah nikmat! Tak percaya? Cubalah sekali

Swan Bell Tower
Adli Ilyas
My little cousin yang sangat cute. Rasa nak gigit je.
My Cousin
Perth City
Memandangkan petang tu hujan, jadi kami stranded di hadapan swan bell tower.Hari semakin gelap, jadi kami semua decide pulang ke rumah sebabnya esok nak jalan jauh. Nak tahu ke mana?? Tunggu. hehehe.

Info: kebanyakan kedai di Perth tutup pukul 5pm, tetapi ada sesetengah kedai sahaja yang buka sampai pukul 9 seperti BigW , WoolWorths and IGA. Sila datang awal untuk bershopping. 

9 comments:

  1. @misznina ble nak bw saya ke sana?

    ReplyDelete
  2. @syauqi: hehee. bila dah kaya. :D

    ReplyDelete
  3. Salam..
    Bestnya travelling...saya suke baca blog awak.. dan nak follow..

    Nanti rerajin singgah blog Mummy dan follow back yer

    ReplyDelete
  4. @Mummy Akmar: selalu la datang blog ni. hehe

    ReplyDelete
  5. No wonder lah tiket murah..pandai kan pengurusan AA ni..coz kalau hujan pergerakan pun terhad..JM pernah alami situasi mcm tu huhuh

    ReplyDelete
  6. hai nak tanya sejukke waktu siang n malam kat sana?kita org malaysia boleh bear ke? sejuk gigil ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigil memang gigil.. tapi i rasa boleh je tahan lagi. heheh :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...