3/12/12

Port Dickson , Malaysia Part 2

Cantikkan Pantai yang aku tunjuk. Seriously, kalau pergi Port Dickson mesti orang kata. Laut dia kotor, dah tercemar, dan orang ramai. Memang hakikatnya begitu, kalau pergi Teluk Kemang tu. Punyalah ramai manusia.
Tapi kalau korang teringin nak menikmati pantai yang tak tercemar, apa salahnya  daki bukit di Tanjung Tuan tu. Hilang semua lemak2, dapat menikmati pemandangan yang tak tercemar dan indah :)

Lepas kami sekeluarga daki Tanjung Tuan, kami balik semula ke apartment Marina Crescent. Petang tu, kami buat BBQ di Marina Crescent yeah! Seronok bila buat BBQ, dekat rumah tu mana lah nak cari laman buat BBQ. huhuh

Preparation for BBQ

Matahari Terbenam Infront of Marina Crescent


Esok nya, kami ke Pantai Batu 4, kalau dari Teluk Kemang straight je menghala ke Bandar Port Dickson. Pantai Batu 4 nie taraf air laut tak lah macam Pantai Pulau Intan yang cantik tu. Taraf aku boleh bagi JUST OK. Taraf dan mentaliti rakyat Malaysia dalam menjaga kebersihan pantai belum lagi menepati piawaian kebersihan aku. wakakaka. Ayat aku tak boleh belah. Tapi kalau setakat saja-saja nak mandi tu ok je. 

 Pantai Batu 4 ni ramai juga orang berkhemah di sini pada waktu malam , mungkin sebab kawasan pantai yang agak luas. Kami mandi di kawasan depan camp askar . Ada tempat mandi air bersih dan juga kawasan parking kereta. Tak adalah risau saman , kalau parking tepi-tepi jalan kan.

Mandi Laut



Dekyam Potrait (My Cousin)

Dah tahu mana nak pergi di Port Dickson? Enjoy your holiday 

2 comments:

  1. Seriously I can't remember when I did my trip to PD though there's plenty of new hotels and chalets to stay now. Lovely pics and looks like everyone had a great time.

    ReplyDelete
  2. @Nava.K : yeah we had a great time at Port Dickson. Thank you for the comment.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...