1/16/12

Nafsu Makan Ketika Exam.

Aku dah buat post nie lama juga, waktu awal-awal exam tu. Tapi terhenti kejap sebab tak dapat nak post picture . Akhirnya, aku biarkan post nie terbengkalai. Mula-mula nak cerita pasal Tastebuds sahaja, tapi terfikir sejak exam aku banyak nak try makan sedap aje. Apa kata aku focus "Nafsu Makan ketika Exam". . hehehe.

1.MEATBALL IKEA
Punca teringin makan meatball ikea akibat stress dengan decentralized exam untuk subject CAAL. Apa lagi, terus aku ajak Ahmad, Kak nis and Dekwin. Pecut kereta pergi Ikea. Ngeh2.. Happy gila lah dapat makan Meatball Ikea, Chicken Wing, Daim Choclate Cake, sempat lagi tambah fries .hahahha

Me with Dekwin (Ahmad's Sister)

Kak nis and Ahmad 

Sampai tambah fries! 
UPDATED ON 10/3/2012- Last month aku pergi ikea nak beli meatball untuk kawan akak aku yang sakit. Fries ikea sangat menghampakan aku. Dah tak macam fries dekat atas ni, then dia guna fries yang dijual di pasar raya. Jem pun letak sikit je. Seciput. Mana nak rasa kenikmatan meat ball ikea. :(

2. TASTE BUDS
Tastebuds nie sebenarnya restaurant yang baru di buka di UIA. Dia ambil tapak, lama Bank Islam dan dijadikan cafe and restaurant . Sesiapa lalu, Tastebuds nie mesti fikir.."Foreigner je ramai dalam nie, mesti mahal macam Mamamia" betol ke ejaan kedai tu?  "Nampak exclusive sangat, takut aku nak masuk".

Tapi , aku tersempak dengan cousin aku  Yam . Entah macam mana tertimbul cerita pasal Tastebuds nie. Dia kata dia dah jadi pelanggan tetap dekat kedai tu. Aku macam.. "Errr... biar betol Yam, makan kat kedai tu??" Disebabkan influence dari cousin aku  bahawa harga untuk menu berpatutan dengan kualiti serta service yang disediakan, aku pun cuba keesokan harinya.

Memandangkan dari pagi sampai ke petang aku study pmit. Malam tu memang lapar mengganas lah kan, aku pun suggest makan dekat Tastebuds. Jom tengok menu apa yang kami order malam tu.
Chicken Chop -RM9.90 

Lamb Chop- RM12.90

Ice Blanded -Horlicks RM4.50

Nasi Goreng Ayam - RM4.50

Lemon Asam Boy- I can't remember the price

Air Bandung- I can't remember the price


Tastebuds nie berapa  kali gak aku pergi waktu exam sebab services dia yang cepat. Lepas exam mesti la lapar.. Then, banyak lak exam hari sabtu, ahad mana cafe nak buka banyak. Kalau hs cafe tu penuh, per kata try makanan di sini :)


3.PAKAPAU AWE
Pakapau pun boleh masuk list makanan terbaik. Disebabkan aku non-stop study untuk subject IT Security. Aku sampai terskip makan lunch. Bila dah petang lapar macam orang puasa la... Apa lagi, ajak Dekwin and Ahmad makan dekat Awe. Dekat je dengan UIA , depan sekolah teknik. Pakapau Awe memang terbaik la.
Muka orang kebulor yang dapat makan pakapau. Then, order air laicikang dari Aisyah. Memang terbaik harga RM2.00++ minta tanpa ice sebab kena sakit tekak sebelum ni.

Pakapau -RM 5.50

Laicikang- kenapa harga air je aku lupa?

Makanan Mampu Menghilangkan Stress Exam! :p
p/s: Sorry banyak picture! enjoyyyy

6 comments:

  1. post ini boleh meningkatkan selera sape2 tgk post ni. Yummy!

    ReplyDelete
  2. great you like it!makanan best rite :)

    ReplyDelete
  3. kak nono tak try lagi tastebuds. ;)

    ReplyDelete
  4. jahat ,,aku nak makan kat taste buds ,sila bawak esok gak

    ReplyDelete
  5. ha...nina~~cambez je kat tastebud tu...seb bek baca post ko yg ni...len kali bole try c2 gak r...:D

    ReplyDelete
  6. @nono fara: kak nono you should try. kalau tengah kaya and lapar giler ok la food dia.. tp air dia gak la gempak and best

    @thaliana_damia: along ko belanja!

    @zati.M: hehe.. masuk new sem try yer. tp still chicken chop hafsah terbaik. :D kentang tastebuds xbest.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...