1/1/12

Mission 2012 . Not Mission Impossible!

Tahun Baru Masihi 2012. Patutnya update untuk Tahun Baru Hijrah hari tu. Tapi tidak ada kesempatan, aku update untuk Tahun Baru Masihi. Percaya atau tak. Aku tak pernah buat azam tahun baru.. Patut la mendatar je kehidupan nie.... No achievement! Hahaha.. Masuk 2012 nie kena buat azam tahun baru...Aku tengah cuba senaraikan mission 2012.

Ya. gaya hidup yang lebih sihat. Pagi-pagi jogging. Esok kena jogging der! Jangan harap nak tidor lepas subuh..Kalau tak jogging pagi, petang kena pergi squash and jogging satu Tasik Maryam tu... Makan kena jaga, ambil breakfast, ambil lunch . Makan kena cukup khasiat, protein, vitamin, carbohidrat. Minum susu. Yer.. apa lagi??

NO 2: STUDY SMART!
Lepas nie jangan gedik-gedik study last minute. Kena study selalu, kalau tak faham terus study and refer dekat lecture. Study before datang kelas.. Hurmm.. bila difikir balik, aku cuma buat mission every sem.. Hahaha. Fuh, nasib baik next sem tak ada kelas pukul 8 pagi! Tak ada la asyik kena perli dgn classmate bila hujung sem baru aku rajin nak datang kelas.. wakakakka..


NO3: TRAVEL MORE!!
Cambodia in Memories (2011)
Yeah.. travel more and more.. Plan more ... Sekarang dalam mission mengumpul duit untuk travel.. Setiap hari, kalau ada duit syiling baki daripada beli makanan WAJIB masuk dalam tabung.. Sedang cuba menahan nafsu dari bershopping, agar dapat bershopping di kemudian hari. Yeah! Harap planning travel this year termakbul.. Amin


NO4: BE A GOOD MUSLIM!!
Be a good muslim, solat mesti cukup, mengaji mesti selalu, sentiasa berzikir dan berselawat. Sentiasa dengar bacaan Al-Quraan.. Meningkatkan amalan, kena rajin buat solat sunat dan puasa sunat. Rajin bersedekah dan beri salam.. Be a good child to my parents... Rajin doakan kebaikan untuk ibu bapa.. Jangan malas call abah and mak. Eventhough, UIA dengan Bangsar tu cuma 45min naik train sahaja. Heheheh.. Be a good sister to my siblings.. Be a good friend!


Rasanya tak perlu banyak-banyak.. Harap  Mission 2012 . Not Mission Impossible! InsyaAllah.. amin.. By the way, list number not following on my priorities. Hehehehe...

2 comments:

  1. HAHAHAHA ! Bila aku baca yg first tu pasal jogging tergelak gile.

    Sebab I am about to start jogging routine this year and supposedly hari ni dah mula(semangat gile!).

    Malangnya hari ni end up duk depan laptop, sambil berkata "esok la aku start, azam still valid even postpone sehari" hehe.

    Good luck la kau haha.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. yelah even 31.12.2012 pun still valid mission 2012 .. lawak aje ko nie chi.. Nak wat macam mana.. ada exam, kena la end up depan computer tak boleh ada dekat tasik maryam.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...