12/28/11

Tips Mengempiskan Perut

BOOONCITTTTTT

Perut Buncit??? Semua orang tak mahu perut yang berlemak dan buncit itu.. Antara salah satu faktor perut buncit, ialah mandi lepas makan dan makan disulami dengan air. Aku rasa, makan supper pun boleh menyebabkan buncit sebab kita tidor lepas makan. So, mission sekarang adalah cuba untuk mengempiskan perut! Ramai kata aku berat tak naik, padahal masuk gombak je, berat aku naik kot...


Petua 1 (Limau Purut + Kapur sirih)
1. Ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.
2. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati.
3. Amalkan sapu di sekeliling perut sebelum masuk tidur…biarkan ia kering sehingga pagi.

Petua 2 (Limau Nipis + Teh O)
1. Sediakan teh ‘O’ tanpa gula dan perahkan air limau nipis. (Ingat : NO SUGAR!)
2. Amalkan minum air tersebut setiap hari.
* Petua ini hanya sesuai untuk orang yang tidak mengidap sebarang penyakit perut seperti gastrik.

Petua 3 (Limau Nipis + Kapur sirih)
1. Ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih.
2. Lumurkan atau sapukan pada perut
3. Amalkan setiap malam

Petua 4 DON'T SKIP BREAKFAST!!
- ini dari segi pemerhatian aku, kalau perut kita dah kenyang  pada waktu pagi. Kita boleh skip lunch dengan tea time, dan tunggu untuk dinner. Jadi kita akan ambil dinner lebih kurang pukul 7 /8 malam. Jadi kita dapat elakkan perut buncit.

Memandangkan aku nie tengah sibuk nak final exam. Perkara yang aku rasa paling praktikal dan mudah untuk student adalah Petua No 2 dengan No 4. Tadi singgah pasar malam sempat beli limau nipis.
Apa lagi jom esok kita buat Limau Nipis +Teh O NO SUGAR!

Limau Nipis 



p/s: Jom kurus !! :D Tetiba je terasa nak update pasal tips kurus-kurus nie. Hahaha

4 comments:

  1. woohh! nak try..! mudah2an mujarab..hihi.. nice info nina..=)

    ReplyDelete
  2. @bluewendy : hopefully lah mujarab.. amin.. jom ramai2 jadi kurus dan ramping. ngeh2

    ReplyDelete
  3. tetiba aku pun terasa nak kurus!!keh3

    ReplyDelete
  4. @cik melor: ko dah kurus dah, tak perlu kurus2 lagi.. waakakaka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...