12/7/11

Recreation 1: Teratak Riverview - Part 2

3/12/2011

Aktiviti untuk hari sabtu nie relaks je, dan tak perlukan banyak tenaga. Cuma ada sedikit mengantuk sebab tak cukup tidor .hahaha.. Pagi-pagi lepas breakfast , kami disuruh untuk pasang khemah . Group kita orang paling lambat pasang tapi, paling cepat siap.Sebab nya, sebelum pergi camping sir yang ajar kami En.Zabidi suruh semua orang cuba pasang khemah waktu dalam kelas.. hahah. Haritu, waktu try dalam kelas dah nak dekat balik, jadi macam orang nak berperang je kita orang pasang khemah.

Yeah, khemah kami siap dipasang
Dari kiri : Ain-nul, Kak Aishah, Nina (Me)


Lebih kurang pukul 12 baru selesai aktiviti menyediakan campsite .Lambat! Mana tak lambat, ada satu group sister yang duk simpan flying sheet macam hak milik sendirian berhad. Then, tersengih2 waktu serahkan flysheet dekat group yg incharge memasak. Kesian, aku tgk group tu dua tiga kali minta flysheet.
Lebih kurang pukul 1, kami selesai masak untuk tengah hari. Lauk kami, kentang goreng, sardin, papadom, ayam (beli yg drummet), sup sayur dengan telur, - kenyang lah kami untuk hari itu..
Lunch kami- My group member (yg tengah masak tu pun sekali)

Makan nasi beramai-ramai dengan group 8

Petang tu, kami cuma adakan aktiviti compas-orienteering , lukis peta dan amek arah bearing. Nasib dah belajar dalam kelas en.zabidi. Tak adalah kami terpingaa-pinga amek arah bearing. wkakaka..Aktiviti start pukul 2 lebih habis lebih kurang pukul 4.
Orienteering

                                                                           Source
 Kemudian, group 5 dan 6 di minta untuk ajar semua group cara membuat stove menggunakan beverage can. Kiranya, tak perlu cari kayu api untuk memasak. cuma cara nak buat agak susah sket.. tp membantu wkt nak memasak nanti.Mudah dan cepat..



Then, masak pula untuk dinner. Malam lauk lebih kurang sama macam tengah-hari. wahahaha. Sardin, Papadom, Kentang goreng dengan telur, telur dadar. Nasib group member aku jenis tak cerewet, makan je apa yang terhidang. Suka tengok dia orang makan dengan penuh selera.

Malam tu sebenarnya dah ngantuk lepas makan dinner, tapi kami kena ada aktiviti malam lagi. Assitant trainer, suruh kami buat performance. "Buat sketsa tentang majlis perkahwinan".Malam tu dibahagikan kepada dua kumpulan- kumpulan( 9 hingga 16) satu group dan (kumpulan1 hingga 8) dalam satu group . Bergelak ketawa lihat gelagat mereka.! Hilang la sikit ngantuk aku malam tu.

Malam tu , seperti biasa ada sentri. Entah macam mana patutnya, pukul 2 group kami berjaga. Tapi terlena dibuai mimpi coz rasa macam hujan je malam tu. Sedap kami tidor.. Mujur ada brothers yang volunteer tak tidor, join orang sentri sekali. Kesian dekat Brothers, coz dia orang tak leh nak tidor, khemah mereka sempit. Patutnya khemah boleh muat 4orang je tapi kena sumbat sampai 5 orang.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...