10/23/10

Welcome my new toy!

Date:28.4.2010

Igt every 4 years.. Nak sambut bufday my laptop.. Tapi rupanyer tak boleh coz ada banyak problem.. Until x leh nak charge ag.. so, mcm mana nak buka laptop rite..

I still remember.. wkt beli laptop .. dgn alya, azhani, and hasna.. Beli laptop.. Mula2 pergi lowyut.. Survey, laptop.. Then beli acer.. Since, time tu ramai beli laptop acer .. Yg agak murah.. Aku pun beli.. cume time tu pakai core 2 duo .. Mcm dah hebat sgt lah tu.. hahahahah...

First week pakai dah ada problem.. Ada someone delete system aku..Aduh!Around 3 days lah xada laptop.. HAhahah... Punca beli laptop .. aku kan bdk ict.. So, kena la ada laptop , ag pun nak kena siapkan project internet..

Laptop start buat hardware problem, dgn dia rosak kat tempat charger... Banyak kali gak lak aku g jumpa cina yg jual charger murah tu.. Coz dia kata bleh tukar kalau rosak.. Entah2 barang dia bg low quality.. So, aku decide beli la charger mahal sket.. Around rm70 tahan lama.. and still ok...

Masalah datang ag.. Problem dekat bateri lak.. Dia xleh tahan lama.. Around 1/2 hour.. Tapi aku tahu.. mmg masalah laptop bese nyer bateri..

Masalah 3 lak.. Tempat charger,.. Ni big problem..Sebab xleh nak charge... Tempat charge dah masuk ke dalam.. Entah mcm mana, tp aku dgn kak long pun mempunyai masalah yg sama.. Cume along hantar baiki.. Tp aku kena pandai2 ubah2 kedudukan kasi boleh charge..

Makin lama tempat charge tu dah teruk.. Finally dia dah x leh charge ag.. So, aku kena la wat back up plan.. Disebabkan itu..Aku kena beli new toy.. Nak mengelak masalah hardware, dan juga lebih tahan lama.. Ok my laptop tu ..nnt aku hantar g jumpa dr.sakit laptop utk di baiki..

Best tak bile laptop anda jadi mcm nie? Hahahah..


So, bila laptop dah sihat.. Saya ada 2 toy! Yeah.. my room dah jd space ship..Or bleh jadi cc.

Date:22/10/2010



WELCOME MY NEW TOY! hehehe.. love it so much... Hope i can take care you like i always do to that one person. hoho :D

Special thanx to en.Ahmad sudi teman n beli my new toy.. Sudi g masuk kan windows.. Masuk kan all the software.. Teach me mcm mana nak pasang monitor and all those things.. I berjaya juga.. Thanx a lot.. i love ur notes at desktop.. Hehehehe :)

2 comments:

  1. wa.. bestnye new toy dia.. bleh pinjam x nak buat main game? hehe

    ReplyDelete
  2. boleh2.. nnt main dkt LAN yer.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...