4/28/14

Need opinion!

Apa korang buat, tiba-tiba ada manusia kurang bijak . Buatkan tiba-tiba korang terdrag sekali dengan kerja mereka. Then, kena assists lak dia nnyer kerja. Sehingga menyebabkan kemungkinan besar anda punya cuti bakal tidak diluluskan.

A: Bunuh manusia kurang bijak
B: Merayu dekat bos? Since dia yang approve, tapi kena bincang dengan Project Manager
C: Merayu dengan Project Manager .
D: Terima . redho . tabah?


I need opinion, since this is my first year of working. It's been hard for me this time. 
Last two weeks my PM approve verbally, and i already start push my boss approve the leave. But rite now, the adhoc things causes everything become miserable.


P.s: sila abaikan post ini, nasib baik last minute bos aku bagi pergi. terkial2 aku pack barang pergi negara Matahari Terbit. hahaha

8 comments:

  1. Depend on kepentingan cuti yang nak diambil tu. i mean if penting sangat, terus terang dengan bos and explain kat dia why & why. afterall kerja tu takkan abis nya
    tapi if kerja tu something that bakal memberi masa depan yang cerah, harus dipertimbangkan.
    apa pun most important is tengok mana yang lebih penting in a long run. harus give and take.

    ReplyDelete
  2. Bagi Jm jika cuti melibatkan kos its mean tiket flight dh beli better choose B tp klau cuti x melibatkan kos then it urgent work choose D tp dlm hati mmg x puas hati ngan 'org bodoh' then cuma fikir maybe ada hikmah dgn apa yg berlaku

    ReplyDelete
  3. Mine same like shirven's dear.. May Allah ease everything...

    ReplyDelete
  4. Aku akan menangis.. meratap tiket yang dibeli dan kemungkinan akan bwak bos aku g minum...

    Slow talk

    ReplyDelete
  5. aku pilih F bugee jumping dkt klcc

    ReplyDelete
  6. A merupakan idea yg kurang bijak kot... if me, B or C... takkan mika x leh consider, u dh belik tiket bagaikan... I have came across the same situations a few times. .. some I just let go jer..cnth: tiket rm30 (thn 2009 ke jakarta)... tp bg tiket yg lebih rm30...hehe... kira mahal ler tu.... no way bebeh...mesti mo pirgi... so,,pujuk2 ler bos...good luck!

    ReplyDelete
  7. Hurmm... to ask opinion memang terbaik membuka minda lebih luas.. ikut perasaan hati tanpa fikiran A tu memang best..
    Apa pun selagi ada harapn amalkan B dan C tu.. Insyallah mesti ada jalan penyelesaian tu.. doa jangan lupa.. :D

    ReplyDelete
  8. Bunuh orang kurang bijak..maybe....huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...