8/8/13

Repost : Selamat Hari Raya Aidilfitri 1434Hijrah

The Copse, Augusta, Western Australia 2012


Kalau anda semua perasan, untuk last year pun aku guna gambar yang sama.. Gambar ni ada sentimental value. Ini trip terakhir aku bersama uwan (nenek) tercinta, trip yang complete sebab semua adik-beradik ada. Trip ni juga trip paling gila-gila sekali, sampai hujung dunia kami pergi. 

Tahun ni macam-macam berlaku, tapi aku sangat bersyukur di sebalik kedukaan kehilangan uwan. Allah berikan nikmat dan peluang dekat aku, dapat internship tempat yang tak pernah aku terfikir. Diberi peluang untuk buat macam-macam. Dibantu urusan kerja aku. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat... :) 


Dikesempatan ini, saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua yang mengenali diri ini. Sesungguhnya, saya hanyalah seorang hamba yang lemah dan khilaf. Doakan saya menjadi muslim yang lebih baik. insyaAlllah.


Takaballah hu minna waminkum.
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
dari Nina dan Keluarga

Note: Aku tulis waktu malam 29, sebab esoknya busy tolong mak buat lemang rebus..terkejut dengar lemang rebus? Nanti aku bagi resepi... tunggu lepas raya! haehehhe

7 comments:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri..
    Mohon Maaf Zahir Dan Batin pada segala salah silap.. Walau tak pernah jumpa..
    Jangan lupa bg resipi lemang rebus tu hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..akan diberi resepi lemang rebus special utk mereka yg selalu berada diperantauan selalu macam anda.. hahah
      Maaf ada tersalah tulis.. cerita tak best langsung.hahha

      Delete
    2. huhuu.. dtg kembali menuntut resipi lemang rebus tu hehehe.. :P
      tak pernah ada salah pun :D rileks jer ..

      Delete
  2. Salam akak, nak juga resepi lemang. Teringin nak buat. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar ye my dear.. nanti akak update dengan resepi lemang tu.. ehehe

      Delete
  3. Selamat Hari Raya Nina,

    Akak pernah mkn lemang rebus tu...ada yang guna pulut dan ada yg guna tepung...rasanya lagi sedap dari lemang bakar..kalau lemang bakar agak kering...tapi akak tahu mkn je tapi tak tahu buat..hihihi

    Augusta?..teringat kenangan ke sana last year hiksss..nak jgk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya JM,

      Ada guna tepung ya? Tak tahu pula, mak saya ajar yg pulut rebus tu je.... memang lagi sedap dari yang bakar sebab masih terasa lemaknyer dan tak kering.. heheh

      Yeah.. picture di atas di Augusta,akak boleh refer dengan entry Australia 2012.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...