12/12/12

Big Bad Wolf Book

Aku tengok semua update pasal Big Bad Wolf. teringin gak nak update bersama.Ibarat menari bersama-sama..eh? Merepek sudah.. hehehe


Last week ,on friday night aku berkesempatan menyerbu Big Bad Wolf Book di The Mines Convention Center . Event ni memang aku tunggu selama setahun. Nasib baik page dekat Big Bad Wolf Book di Facebook selalu update, alert la juga aku time and venue dia.. Alhamdulillah, memandangkan 1st- 3rd day mereka buka selama 24jam untuk tiga hari. Jadi  adik beradik aku, with ahmad and kawan along (cik D) decide pergi waktu malam pukul 10pm.
Big Bad Wolf Book Car

Kami jangkakan kalau dah pergi pukul 10malam tak ramai orang, tapi punyalah ramai manusia sampai jam dekat laluan ke The Mines. Packed! Kami parking di The Mines dan jalan kaki ke The Mines Convention Centre tak jauh pun cuma 5 minit walking distance.

Pukul 3 pagi pada hari pertama. Big Bad Wolf Book

Kebanyakan buku hard cover around RM20-RM25 ada juga harga RM10-RM15. Kalau kaki novel semua buku lebih kurang harga RM8! Apa lagi, macam orang gila bila aku jumpa buku Cecelia Ahern hard cover RM8!!!

Love dalam RM15-RM20 tak silap aku.
Big Bad Wolf 


Tapi sayang, tak banyak buku famous author dijual. Macam cari harta karun juga la, dekat 10 kali aku pusing. Nasib baik ternampak buku The Gift ni.. hahaha.. Kalau kaki manga/comics.. Memang heaven sangat sebab banyak buku Marvel dijual dalam harga RM18-RM20. Mana nak dapat harga macam tu kan??

Manga fans.
Big Bad Wolf
Banyak juga buku recepi masakan Jamie Oliver.tapi aku ni kaki google, jadi ada benda boleh google aku tak beli. wahahah. Teruk betul ! Selain itu, kita yang kaki travel ni banyak buku travel disini. Cuma aku tak jumpa pula Loonely Planet.. sigh :(Dah penat pilih buku, pukul 2 beratur around pukul 3 lebih baru kami bayar. Sampai rumah dekat pukul 4 pagi masing-masing rasa nak pengsan. heheh.. Tunggu subuh baru lah tidor..

Sewaktu beratur sempat lagi belek buku Ripley's Believe it or not.
Time ni masing-masing dah mamai sikit. hahah
Sementara akak aku cari buku lain, lepak dulu kat tepi-tepi. hahah
Kalau anda sukakan buku. Love the book. Nak harga murah! Apa lagi singgah la ke Big Bad Wolf Book at The Mines Convention Center. From 7-23 December 2012. 

Hasil buku yang berjaya dibeli di Big Bad Wolf Book
32 Book =RM371.
Ada lagi sebuah not in the picture.

6 comments:

  1. buku titanic tu mmg aku nak beli. tp sbb nk kawal nafsu punye pasal.... aku letak balik. buku 100 wonders ko punye tu aku tak jumpa!!!! dah abes la kot.

    ReplyDelete
  2. Buku cecelia ahern tuh jmpe kat bahagian mane ek? Carik tp xjmpe..

    ReplyDelete
  3. Sakan korang memborong .... aku tensen sebab chick lit punye books tak banyak yg menarik ... mencarik2 buku sophie kinsella yg latest, skali tarak ...

    ReplyDelete
  4. @John: buku titanic tu sampai dua beli sebab nak bg pak sedara pencinta titanic. haha...
    Gamaknye semua kaki travel dah beli buku tu..hahaha

    @fairuzz: cari dekat bahagian romance tapi lebih 10 kali tawaf.. itupun susah gile nak jumpa.. mmg sikit sangat dia jual..

    @Azra: yeah, mmg sedih utk pencinta novel coz banyak buku tak ada.. novel yg tah pa pe.. banyak pula..

    ReplyDelete
  5. Nak taanya komik manga kat Area sblah mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak dear.. this year i tak pergi lagi.. post ni last two years .. huhuhu. so sorry .. the layout might be different sekarang.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...