11/15/10

Chinese wedding

The bride
13 November 2010

Aku , mr.ahmad and kak long ku telah attend wedding kawan along (Khim).. Cuma yg membezakan nyer kali ini.. Wedding tu adalah Chinese wedding ... Mungkin sesetengah Malay atau khusus nyer orang islam risau utk attend others race wedding di sebabkan risau mengenai status halal makanan yg di hidangkan... Tapi kak long awal ag2 dah tnya, dkt kawan dia.. and her friends punya bagus sampai call manager Hotel Equatorial Bangi mengenai status halal makanan.. So, jgn risau yer.. Coz dia orang tak masak pakai wain and tak ada non-halal food pun di situ..

Huhuhu... aku pakai baju kahwin mak aku 28 years ago.. Fuh still nice and good quality.. Since acara dia org start at 7 kite orang pun gerak awal. Yg nak tergelak nyer, g beli hadiah pakai cantik2 sume orang pandang.. Nsb baik time tu tak pakai ag heel 4 inch tu..
So , kite orang sesat sampai ke bandar lama bangi .. Hahaha.. Blame the GPS! Nsb baik dapat sampai agak awal and tak start ag majlis.. So, solat dulu before eat! Heheheh


Yg best nyer, food presentation from hotel di mulakan dgn pahlawan cina yg bermuka melayu.. hahahha.. Then , dia org angkat lak kerang yg besar.. Agak pelik, skali tetiba keluar perempuan hidang makanan dr cengkerang.. Huhuhu..
All da 7 dishes sedap and menarik! Huhhu.. Yg bagus nyer, tak perlu membazir dgn pelamin, and pengantin dapat berjumpa dengan semua orang yg attend wedding dia.. Huhhu..

Yg menarik nyer, ada satu acara yg "yammmmmmmmmmm.... seng.." Iaitu mengangkat air , yg meraikan perkahwinan pengantin.. Alah mcm mat salleh angkat air sebut cheers tu..heheh.. Then, minum... The more longer sebut yammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .. seng... lagi bagus utk mereka... Hehehhe...First pengalaman buat aku, mr.ahmad and kak long...

cube nak edit pic.. hehee

Apa2 pun.. Kite orang dapat differentiated between wedding Malay and Chinese.... Setiap benda ada pro and contra. Apa2 pun yg important .. Wedding memang merapatkan famly members and frens..
Ok nie pic kami wif the bride... Table 19!
Me and kak long.. owh i look a bit chubby here...

Kami pulang dengan pengalaman baru.. Hehehhe

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...