5/1/13

Menyepi

Banyak nak aku ceritakan untuk semua , tapi entah la. .Ada juga cerita yang nak dikongsikan dengan readers. Tapi setakat cuti-cuti Malaysia sahaja. Ada ke yang nak baca?

Bila cuba nak tulis, rasa terhenti tangan aku nak type. Puas aku fikir.. apa yang aku perlu tulis? Namun, hari ini aku rasa tergerak untuk berkata sesuatu. Apa tujuan aku Travel? Apa tujuan aku berjalan? Apa tujuan aku selama ini? 

Orang yang aku sayang, sudah tiada lagi dimuka bumi ini.. Telah pergi, menghadap Ilahi. Mood aku bagaikan hilang , jiwaku bagaikan direntap. Hilang tak bernyawa. Tapi hidup perlu diteruskan jua. 

Wan, semoga anda bahagia disana dan ditempatkan bersama orang beriman. Amin. Al-Fatihah.

Wan (Atas wheelchair) bersama adik aku.
Trip terakhir kami bersama wan.

6 comments:

  1. Takziah Nina.. semoga roh arwah di tempatkan dalam golongan orang solihin..

    Kita yang hidup kena terus kumpul bekalan, sbb bila-bila je masa kita akan tiba.

    Wallahua'lam. Alfatihah..

    ReplyDelete
  2. @@isHaH@but@lib Thanx chi! Yeah. membuatkan aku sedar sama-samalah ingat hidup cuma sementara. amalan kita sahaja yang dibawa di akhirat sana

    ReplyDelete
  3. Moga roh Allahyarham Wan Nina di tempatkan bersama2 roh para syuhada' dan para solehin.. aminn.. al fatihah..

    ReplyDelete
  4. Amin.. terima kasih untuk doanya..

    ReplyDelete
  5. Nina, byk betul JM missed cerita dari blog ni..so byk nk cover ni..


    Citer cuti2 msia..nak je baca..kongsi je

    Salam takziah buat Nina..sorry ye baru baca entri ni..yer betul hidup perlu di teruskan..tabahkan hati ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. sila-sila cover untuk semua trip..Nina pun tak sempat baca ur trip story..

      Alhamdulillah, sekarang rasa dah ok.. rindu itu tetap ada, cuma sudah mampu menerima ketiadaan wan (nenek) tercinta.. bila teringat, cepat-cepat nina sedekahkan Al-Fatihah kepada wan..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...