7/3/10

Volunteering at MOSC 2010

Kerja nyer nampak senang tapi mencabar..

Reporter a.k.a wartawan- Setiap bilik = 2 org- Mencatitkan apa kata-kata oleh speakers.- Biasanya duduk dibahagian depan kiri atau kanan dewan- Mencatatkan tajuk-tajuk penting dan highlight oleh speakers Floor Manager + Emcee

1st day..
Excited tu sampai datang ke Times square awal pkul 7!! orang lain pun x mandi ag... hahahha... Start memahami job aku as reporter... Prog flow..Aku kena tugas di bussiness track.. Ada speaker best.. And ada speaker x best langsung..
Speech dia take time 10 min only!!!

Speaker: Since i already gives this speech before. So .. i want stop now.. Any question

Muka sume orang cam terkejut. then ada la session argue and answer.. Bile dia jawab punya la slow and jawapan dia mmg x boleh di fahami.. Adeh!

Speaker from japan : Dr nie workhard gler utk bercakap english.. Nsb baik ler dia nyer slide in english... faham juga ler aku apa dia nak cakap..
Yg cute nyer.. Dia tulis "Slamat putan" maksud nyer selamat petang.. :)

Dr. Shinji Kobayashi
2nd day
FB STATUS:

wahai manusia yg brada di blik times square,ak tau best kat atas tp ak tgu kat bwh.. Trun la.. Haha


Since dia org sume duk dkt Hotel Berjaya Times Square and aku sorang jer duk rmh.. Agak jeles di sini yer.. coz they stay at 5 star hotel.. hahahha

2nd day


FB STATUS:2nd day MOSC2010, kan best kalau status fb pun bleh mng ps3! Haha.. Kna wat tweeter nie to win!


Sapa paling banyak tweet pasal #mosc2010 nie akan dapat ps3 .. Wooo.. aku sampai active tweeting through celcom sms... Hehehe.. But rite now dah stop.. membazir jer.. hahahha..
xpa next year.. try ag .. aku bawa laptop.. Leh kalahkan joshua yg menang ps3 tu!

2nd day nie duk kat developer track.. Yg best developer track nie... Klau isi hot ag panas tu confirm penuh bilik.. Plus.. dia nyer speaker sume best lah coz new things.. Sume muke excited jer.. Antara nyer

Open source for securing data with advanced Crypto-Steganography technology - Suhas Desai, Tech Mahindra, India
Beginning Smartphone Web Development - Bikesh, iTrain, Malaysia
Bikesh or mike.. mamat nie famous dgn ipad.. iphone ...

FB STATUS:

1 july 2010 is the last day of MOSC 2010 - come here at Level 14 Berjaya Times Square Hotel and Convention Center and visiting many interesting booth and meet up face to face with fabulous speakers and programmers from all over the world. Freebies and Lucky draw to be won


3rd day..
Aku kena tugas balik kat bussiness track... Oh.. Nsb baik la x brapa bosan...
Yg paling aku suka ofcoz Gorgeous Geek coz x bincang pasal business sgt and more towards women in IT development.. hehehe..
Dpt free gift from Gorgeous Geek and google..
The Important roles of Gorgeous Geeks for ICT Industry and Beyond - Alecia Heng, Gorgeous Geek, Malaysia
Google Maps - Heatmaps - Kerstin Pittl, DMSBT, Australia
Kerstin Pittl nie famous wkt dia kat developer track.. Hbs penuh dgn guys nak dgr dia bercakap.. Hehehhe..
Kerstin Pittl
My feeling during last day~

FB STATUS:Finally,.. I finish my work as volunteer at MOSC2010.. I will miss the environment.. With all the top speakers from around da world!! Cloud computing changing the world..


p/s: thanx
SAD123 walau x masuk class korang.. still leh join gak..
will miss the small burger.. kek.. buss track yg sometime ok.. sometime bored..
d
eveloper track yg kadang2 boleh penuh coz android and coding.. :)


Well basically.. Jadi volunteer utk prog mcm nie.. give me a lots of experience besides i gain lots2 of idea from the speakers top of da world! Thank you so much!!

all da pic during #MOSC2010

tp pic kite orang x banyak.. yg banyak nyer speaker jer.. hehhe



Volunteer from iium .. 3 MIA .. huhuhu

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...