5/29/09

Cukup layak kah anda??

Cukup layak kah aku untuk di gelar ict student??

Kadang2 information overload sampai aku tak tau apa dah kwan aku cakap pasal laptop da latest.. Buka dell, acer.. dan segala brand ler...

Kadang2 kemalasan aku meng-update blog aku hingga tak terupdate berminggu..
Hurm.. aku bukan nyer start business sampai nak buka ari2..Tapi aku memang gler kan internet..
Serius... Life aku kosong sket.. cam ada someting tak perfect jer..
Cit!! Cakap jer lah ko malas study nina... Hahahha

Cukup layak kah aku??
kalau bahasa komputer pun ak x superb ag sampai.. leh buka2 komputer... sambung2 balik... setakat nak betul2 kan setting leh ler...hahahha( jujur gler... mst kawan2 laki aku gelak guling2.. tgk pengakuan aku nie!!)

Cukup layak kah aku??
Coz aku tak giler sangat pasal gadget..
Tak rajin lepak lowyat forum... Read da latest thing..
Beli handphone canggih2 gila gaban yg ada kamera nak dkt 10megapixels... Dengan segala maneka tambahan utk nampak kecanggihan handphone anda...
Dats y.. aku tak bertukar2 handphone dari 2007 sampai skang.. Apa pasal.. Aku lagi rela simpan duit utk jalan2... Tp once aku dah cakap nak beli .. Tak yah nak larang lah... Aku beli jer,wlaupun benda2 tu bg akak ak membazir..

Cukup layak kah aku??
Aku tak reti main game dota??.. So, what?? Tak ada sapa nak main dgn aku.. Tak da sapa kat rumah aku cakap pasal dota.. Xcept adik laki aku jer.. Tu pun dia dah berenti coz malas nak main ag.. So... Aku nie bukan gamers hebat yang dalam hard disk penuh dgn game sampai berlebih2 hard disk kena beli xternal hard disk... Huhuhu..

Cukup layak kah aku??
Aku tak rajin upload movie, lagu dan segala nyer.. Argh.. Padahal aku ada torrent..
Then, aku tak rajin layan korean, japan dan segala yg bermata sepet.. Separuh sepet.. Even, mata aku sepet...
Tapi kadang2 org suruh dgr aku dgr jer lah... Kalau sdap aku go on buka.. Hahahaha.....

Cukup layak kah aku??
Aku layak coz dkt offer letter aku.. Ada tulis aku kena masuk kulliyyah of ict.. So
AKU MMG BDK ICT!!.. SO what???..

Yang penting aku rajin study.. Mak bapak aku bangga dgn aku.. Hidup aku happy.. Kawan2 aku ada dengan aku selalu.. Huhuhu...

Minta2 maaf bebanyok.. Kalau terasa,sekadar gurauan utk kita bersama..
Apa da aku merepek.. G ler bljor programming.. Sekian~

for(i=1;i<=100;i++)
cout<<"Saya suka c++"<



5/28/09

Life at gombak??

Hurm.. at first biasa lah.. new place .. new environment.. and new everything.. mana leh accept dgn cpat.. xpecially bab nak g clas awal2.. dulu time dkt cfs.. 5 min bleh ag berlari2 nak g clas.. skang nie.. jgan harap lah.. At least kuar lah dr mhalah hafsah tu 15 min.. even mhlah tu plg dpn skali..

Memandangkan wkt confirmation subject.. hanya satu subject jer leh add.. So, kita orang amek lah subject csc1100.. Apa tu?? Programming spt bese.. igt leh ler mantain cam kat cfs.. Dah satu subject.. Plus x pernah amek short sem sepanjang hayat.. Ha.. Kena electric shock lah.. Ble mid term after two weeks masuk.. Anyway... Ak sedang membiasakan diri dengan keadaan mahalah dan segala nyer.. Alhamdulillah lah dpt roomate ok.. Huhuh...

Bile datang ker cfs jap.. Time amek muet.. Sume kwn2 tnya .. Best x gombak??
So apa jawapan ak nak bg.. It's depends dgn org.. Klau rasa best.. Jadi lah best.. Kalau x... x best lah.. huhuhu...
1st and 2nd week ak still leh enjoy gaban dgn evry day g female sport complex( ak rasa time kat pj.. skali pun x pernah jejak padang besar tu... hahaha)... best juga la.. even jalan kaki jer .. kuar peluh.. sihat badan anda.. So, ada sapa2 nak try aktiviti kat sport complex byk gak cam squash( riket dah bwk.. tp x main2 ag.. huhu)...

Ni lah some of our picture kat sport complex.. g sana sukan ker amek gambar?? huhuhuu...

Tiada kerja amek gmbr kasut.. hahah.. time kat cafe.. lepas sukan g cafe??

tempat olahraga..

ak ketika di rumah... kerana bosan... bersepah2 sungguh... hate like this!!( selingan jer letak pic sepah nie.. hahhaha)

5/21/09

Cup cakes!!

Ak terpaksa start sebuah perniagaan coz harus tolong mak cik and akak ak yg x sabar2 nak start business cup cakes nie.. So, skang ni tgh dlm pembinaan sebuah blog+ pk2 apa sepatut nyer nak wat dgn business nie... Al-maklum kurang pengalaman or mmg x da lgsg pngalaman dlm perniagaan nie.. Hahaha...

So, last sunday ... Ak , mak cik aya n along start ler try wat cup cakes....



So, ada sapa2 teringin nak tempah rite now?? But still dlm proses nak start so ... Area2 kl je lah... And to all my uia frens.. Apa ag... Tempah cpat2... Rasa ofcoz sedap leh tnya.. Yg rapat2 dgn ak.. Hehehe...

5/16/09

"Selamat Hari Guru"

Selamat hari guru.. untuk semua guru yang pernah mengajar aku....
Harap halalkan apa yang diajari dkt nina..
This song special for all of you teacher,lecture,sir,madam,cikgu... :-)


"pagiku cerahku,matahari bersinar
kugendong tas merah ku di pundak
slamat pagi smua ku natikan dirimu
didepan kls mu menantikan kami

guruku tersayang guruku tercinta
tanpamu apa jadiny aku
tak bisa baca tulis mengerti banyak hal
guruku terima kasih ku

nyatanya diriku kadang buat mu marah
namun segala maaf kau berikan "

5/14/09

Intan permata atau Tak lekang oleh waktu..

Waktu dekat medan..waktu jalan2 turun berastagi.. Kita orang sibuk teka lagu apa dkt radio nie.. Hahaha.. Lambat betul nak dapat tajuk lagu nie
Kak long dgn aku: Intan permata
Amir: Dirimu dihatiku
Tipz:"Amik lyrics last skali"
Rupa2 nyer dah nak dkt sebulan.. Lambat betul nak cari tajuk lagu yg kite orang dgr tak lekang oleh waktu.. So, tahniah utk tipz betul lah tu.. hahha..

Tak lekang oleh waktu nie ada dua version utk video clip dia.. Satu jadi gila and second one bunuh diri.. Tapi lagu nie utk ak leh tahan ler.. Two thumbs up...

5/9/09

Thanks for da subway..

Aku paling suka orang belanja... Even aku tak makan banyak..Hohoho..
Thanks for da subway... coz dari 2nd sem and till end of short sem..
Finally, at times square aku merasa gak orang tu belanja aku... Hahahha..

Anyway THANKS A LOT... Ada masa belanja ag...hehehe
So sapa2 nak pinjam note aku.. atau apa2 sahaja.. Sila2 aku alu-alukan...
Yang penting belanja je aku makan.. Hahahah...(lawak jer):-p

5/3/09

Medan...4

Yg nie pun aku copy .. Hohohoho... Boleh view dkt notes kte org kat facebook...

malam tu tido pukul 2 pagi waktu sana sambil mengemas baju ..mengemas harta , pegi dua beg , balik jadi empat bag ...memang layan ... terpaksa call abah mintak jemput sebab bertambah beg.

pagi itu tepat jam 7.30 pagi amir sampai dari rumah sewa, kekononnya mau sarapan pagi , tapi akhirnya kami beli biskut sebab takde selera ...memandangkan tipz ada lab , maka kami ke rumah semula , jeff datang menghantar nasi uduk yang macam nasi lemak dengan daging dendeng dan keropok .sedap gler rasanya sewaktu kami makan di hillpark ... kami naik beras tagi lagi ...memang gler ...

sampai di hillpark yang sunyi ...HILLPARK TUTUP ..stress sungguh wajah pemandu pelancong kami ..terpaksa kami bertiga tenangkan ...memang HILLPARK TU sepuluh kali lipat cantek dari GENTING ...sampai hati pak guard enggak bisa tu ...kami nak rasuah masuk untuk bergambar pun dia tak layan , (pandai ko nak merasuah orang ya ida!!) ... pak guard tu kami pujuklah bagai nak gler cuma satu jawapan di mulutnya: ENGGAK BISA ....

disebabkan tidak dapat ke HILLPARK , kami teruskan perjalanan mandi sulfur - mandi belerang di kaki gunung berapi di menjuah juah ...hilang stress dan kulit terasa segar ...memang layan di situ ... cukup 20 minit mandi manda ...kami turun ke medan dengan drift angkut bagasi n say goodbye to JALAN SUMARSONO 13

last food place is ROEMAH BAMBOO ...luar cm setinggan, terkejut gak tempat ni ke tipah nak bawak , tapi dalam macam condo ...deco bali tu ... food dia pun cepat , ada + available and variety ... jeff dah tunggu dari kelas , kami makan dan bergelak ria ...uish cepatnya mau pulang ..banyak lagi tak explore kat medan ni ...sedih dan gembira berbaur ... tepat pukul 5.25 depart to KUALA LUMPUR ...


CREDIT AND ZILLION OF THANKS TO : AMIR BIN SUHAIMI, NUR LATIFAH MOHD ZAINUDIN AND JEFFRY WINARTO FOR HELPING US DURING OUR VACATION,...

- tak terbalas budi korang yang sanggup tuang kelas, lari dari lab, sanggup tangguh buat assignment yang sanggup berpenat temankan shopping, sanggup tolong angkat separuh beg shopping kami, sanggup bawak kami makan ke tempat best best, sanggup kemana aja menemani kami ....

TILL MEET AGAIN ...
us at roemah bamboo ...deco cam bali ...food presentation memang gempak n memang sedap
aku n nina bleh senyum, tapi tipah n amir macam stress
nica capture di istana hillpark

5/2/09

Medan....3

Aku copy dr akak aku nyer.. lama bebenor aku nak tulis + pk...

Hari ini trip dimulakan tepat jam 8.30 pagi waktu indonesia.....

sepatutnya tipz membawa kami dengan berjalan kaki dan menaiki angkot ke warung lontong , tapi kerana lambat bangun dan air bath tub yang jadi kolah tu semakin menipis maka jadinya amir yang baru pulang dari lab lah membawa kami ke gerai lontong ... layan gak lontong dengan sambal dan kentang goreng sambal ... namun, sesampai di masjid agung untuk bergambar (orang medan sekalian sila betulkan kalau salah- apa masjid tertua di sana ya?) nina telah vomit lontong pagi kerana tak tahan santannya kuat sangat ..oh nina ada je adegan mu itew ...

tepat jam 9 kami ke pajak ikan yang tak ubah seperti jalan tunku abdul rahman, bermula shopping spludge kami ... kedai telekung satu - tiga telekung biasa, kedai dua: telekung tenun untuk aku,telekung najlaa, dan nila beli telekung sutera, kedai tiga: kain kebaya untuk nina, kedai empat : 3 pasang baju labuh untuk aku dan dua pasang untuk mak wan ... kedai lima: kain ela pesanan fara ... memang layan sungguh shopping sebab bila convert harga memang masih murah serta key chain untuk office mate ... selepas itu kami ke fashion outlet ...

di medan, fashion outletnya hanya satu, dan bukanlah seperti di jalan dago, jalan riau atau jalan setia budi di bandung ..cuma yang satu tu mampu aku layan sepenuhnya... bermulalah shop till drop kami ;iaitu: 1)kemeja armani for abah 2) kemeja zara for men utk abah wan 3)disney pant and shirt utk uzma 4)burberry tshirt for aizat and akmal 5) tshirt nike golf for pak jam 6)kemeja old navy and pant GAP for harith 7) george dress for auni and athirah 8)tshirt hugo boss for abah

untuk aku: pants from zara , nina shopping: top from mng, kemeja zara

dari fashion outlet kami bersiar siar ke another shopping mall with jeffry (thanks ya jeff, lepas kelas bersusah payah bawak kami jalan!!!) ... makan tengah hari di medan plaza kerana aku mengidam spaghetti kfc (mana dpt kat malaysia kan??) ... selepas itu kami carrefour medan plaza kerana harith menggemari kentang lecek segara (again kat malaysia tiada) ..sampai satu kotak kami angkut ...kalau ikut hati dua kota aku beli ... kemudian terus ke sun plaza untuk another shopping hunter : tea@JCO ..yang nak rasa feeling di negara kelahiran JCO itu sendiri ...
hasil shopping at sun plaza: beg DOLCE N GABBANA (D&G) for mama.

kemudian kami ke Tamrin plaza yang lebih kurang macam pegi sungei wang , shopping kat sini lagi lumayan iaitu : Converse Chuck Taylor for akmal , sketchers for nina, beg sekolah expert for najlaa and school bag hot wheel for harith , dekat tamrin aku beli : handbag n purse NEXT ..price dia gler berbaloi ... semua ini adalah original ya !! ha ha ha ..mari shopping@medan... layan lepak di DLOFT yang dahulunya adalah kolam renang yang bertukar menjadi food court ... dalam hujan renyai dan gelap pekat kami bertukar kereta dari kereta jeff ke kereta amer menuju ke surabi iaitu makanan bandung ... tapi kali ni kedainya bertukar nama jadi serabai disebabkan air aquanya pun ambil masa 1/2 jam untuk hidang ...bukankah air aqua(mineral) tu cuma perlu amek dalam peti sejuk je ...??? walaupun stress dengan air alpukat aku yang macam hampeh ...tapi rasa surabi n cheese itu bolehlah layan .... kami telah tukar nama restaurant dari surabi kepada serabai sebab mamak akan nangis dengan kelembapan yang restaurant ini miliki.

last shopping ialah kek lapis dan kek cheese di zulaikha buat kudapan keluarga di malaysia

total shopping: 2.5 juta rupiah ...kira sendiri ya dalam ringgit .... huhuhu
surabi yang menjadi serabai
patut tak aku beli baju ni???
ini nasi minang ...presentation makanan mereka dalam kotak
nina and jeff at JCO sun plaza
inside jeff's car ...kat luar tu memacam jenis hon ..bersimpang siur jalan ..tapi still boleh posing sbb macam dah lali dengan bunyi hon kereta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...