4/23/09

Medan...2

Ok.. lepas dah dapat tidor... N tipah g clas pukul 7(kuat betol suara ko tipz.. kaco ak tdor jer..hahhaha) kita orang cukup utk mengkada kan tidor sampai pukul 10... Hehehe... G lah kita orang ke berastagi.. Ala2 cameron mcm tu.. Cume at the 1st kalau sapa x suka naik bukit x yah berangan nak pergi sana.. Hehehe.. Lebih2 lagi dgn cara sana bawak.. Tapi aku ok jer.. ag bersemangat nak naik...


Makan di papa rons + breakfast with lunch...Huhuhu...

Along infornt of masjid

Ok bla dah sampai dkt berastagi... cube lah kita orang naik kuda.. BEST!! layan gak lah naik... about 1/2 jam...Siap aku layan bapak yang jaga kuda tu... Borak pasal malaysia.. Dia orang agak bersemangat lah bile jumpa orang Malaysia... Huhuhu... Sausana alam sekita yang tak tercemar macam Cameron zaman dulu2 .. Hirup udara segar+ dengan sejuk.. Dah rasa macam dkt oversea plak(mmg pun oversea= selat melaka... hahahah)

Di puncak gundaling.. Belakang tu ayat kitab batak... Kalau tgk betul2 cube baca.. Keji sungguh diaorang nie...
Hati2 sket bila nak belanja kat sini.. Klau x nak jangan tawar coz nnt naik parang.. Hohoho...
Okay turun around 7 something.. Agak kekabusan coz naik hujan.. Turun pun hujan gak...

Then kita orang g makan dkt wong solo.. Semua nya ngak ada coz kat sana.. Kalau dah sold out maksud nyer dia orang dah x lagi beli bahan.. Bukan nyer cam kat malaysia.. Sold out maksud nyer dah x jual ag... Kita orang panggil wong solo nie.. Kedai semuanya ngak ada mbak.. Hehehhe.. So pulang lah kami... Esok ada lah hari utk bershopping... hehehe

4/22/09

Medan... 1..

Hohoho.. Aku tak larat nak bercerita... dan meulis kat sini.. Seolah2 dah lupa segala bahasa melayu.. Asyik bahasa indon jer... Nie sume gara2 ke medan.. Bercuti n jumpa couzin ku yg belajar dkt usu... Hohooho..(Ya, mau cerita apa ya mbak??.. hehehe)

First day: Tiada lawak selain lawak , akak ku telah silap membaca wkt flight kita orang.. Hingga menyebabkan kita orang tunggu dkt 6 jam di lcct!! But masa berlalu dgn begitu pantas ... Kerana orang seperti kami mempunyai aktiviti yang begitu lumrah.. Iaitu ambil gambar... Hehehe

Kak emmy stress dgn along


Hilangkan stress anda dgn ambil gambar..

Sementara tunggu flight...yang delay..

Ok.. bla dah penat menunggu.. tepat pukul 9.10 waktu malaysia.. dan sampai pukul 9 juga waktu indonesia.. Flight cam haram sket coz... pilot x reti bawak... Then, our 1st place makan.. Merdeka walk yg serupa macam bintang walk.. layan gak lah.. Ada Tako Tao tp panggil Tako Sam... Huhuhu


After dah penat makan... N minum air yang nama plek2 tapi boleh layan gak lah.. Kita orang pulang ke rumah tipah cousin ku.. huhuhu...aku yang mcm x boleh nak tidor sebenarnye on 1st nite.. bese lah x bese... even penat...

4/8/09

Government Quarters

Sejak lahir aku tinggal dekat government quarters.. Tengah2 bandar kl.. Yang belakang tingkap rumah aku leh nampak klcc.. Times square dan sekutu dgn nyer.. So, mmg berat hati lah kalau nak pindah dari situ...

Dekat sini aku belajar about kejiranan..Aceceh... Ayat...
Kat sini jumpa mak cik wan and famly.. Yang jaga aku since umur 1 tahun till now.. (Bukan nyer aku tak tahu jaga diri ag,.. hehehe... cume dah anggap dia org cam famly)
Bagi kita orang.. It's nothing tgk pak cik sebelah rumah sidai kain..masak...
Because most of husband and wife yg stay dkt sini kerja.. So, bagi aku tak da reason utk laki wat kerja rumah...

Kenapa aku cerita pasal government quarters.. Sebab ada dgr ura2 rumah government quarters nak kena roboh..TAK NAK !!.. Tempat nie strategik dkt dgn sgala2 nyer...



Tgk nie iklan kfc pun wat dkt sini.. Aceceh.. Berbangga nyer...
Ada byk lagi iklan keselamatan jalan raya lah....
Anyway... aku suka tinggal dkt government quarters

4/3/09

Passport for good result??

Every people must be dream to get at least a book or anything from their famly rite.. Kalau dapat result bagus2 ker.. Bagus lah sgt ko nina.. hahahha...

Hurm teringat lak.. dulu2 .. Wkt ada arwah mak chek.. Dia slalu bg kta org semangat " rm10 utk 1A".. So semakin banyak ko dapat A makin tinggi lah duit ko dapat... HuhuHU.. Tp tu kisah lama.. Upsr je aku dapat.. Then wkt form 3 awal tahun arwah mak chek meninggal.. Sdeh2 coz x da sapa nak bg semangat mcm tu lagi.. She really close too me..

Ok.. cheer up nina!!!.. Result mmg dah lama kuar.. Sue pun dah dpt makan kat luar(hehehe.. jgn mrh sue..) Setelah dijanjikan oleh mak dan abah.. Maka aku di sponsor untuk pasport.. Yelah kira ok gak.. Wat pasport rm300.... Tak payah aku cucuk duit.. Heheheh..
Thanks mak and abah...Love both of you so much(ayat mcm nak minta duit banyak2 jer... hahaha)

So every sem kena dapat above 3.5 then.. Belajar mcm nak mati.. Then minta mak dan abah belanja lagi.. Hahahahah(truk nyer niat...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...