9/30/10

Mimpi!

Currently aku asyik mimpi yg pelik2 jer..
Haish.. nak kata ada gak yg menakutkan..
Ada yg mengembirakan..
Ada yg buat aku gelak..

Kadang2 bangun rasa nyer macam aku tegah tergelak..
Ada ker orang bangun tidor dan sedang tergelak mcm aku???


Pelik rite.. hahahha


(plek cik nina hari2 post... adakah ini salah satu cara release tension??
G twitter la.. privacy sket.. hehehe)

Masalah

A (bukan nama sebenar): mempunyai masalah dgn B (bukan nama sebenar) dan juga plek dgn kelakuan rakan yg bernama C (bukan nama sebenar)

B:
1.Melakukan kegiatan yg memang menentang arus agama .. (malam2 hari tak tidor.. kata nyer boleh release tension di tempat itu) Sudah terang lagi sportlight memberitahu C dan juga menunjuk kepada A dengan berpakaian "seksa" bahawa dia pergi ke tempat itu..
2. Tak solat, bg A dia kurang suka room mate nyer tidak solat, tapi kalau dah pergi tempat malam2 hari ada lagi ke ruang solat dalam hati nyer?? Bukan nyer A perfect, kadang- kala A ada tertinggal subuh.. Namun, A tidak tahu bagai mana utk menegur B.
3.Bercakap kuat dalam telefon.. Kadang- kala , A boleh dengar satu persatu apa yg di bualkan nyer.. Rasa nyer kalau hal privacy pun A tau akan kegiatan B.
4.Suka pasang lagu kuat2.. External speaker B, sudah cukup membuat bilik bergegar dan juga jg seperti tempat malam yg selalu B pergi.

Bg A, A cube jd pekakkan diri.. Buat selamba., A seperti biasa A baik juga dengan diri B.
Cuma masalah A.. A tidak tahu bgaimana utk menegur B, sedikit sebanyak A tau.. dia ada saham dalam dosa yg di buat B, kerana tidak menegur. ..

Bagaimana nak menegur B??


C:
1.Kadang-kala C rasa B memang mengganggu diri nya kerana muzik yg di pasang agak kuat..
dan menyatakan menyampah dengan sesetengah kelaukan B.
2.Namun, C seolah melayan B.
Contoh nyer, ketika B mahu pergi ke tempat malam ada muzik. C memberi pendapat mengenai pakaian.. Bg A, sooo annoying!
Kadang-kala C, boleh mendengar cerita2 dr B.. mengenai kegiatan dan kehidupan sekeliling B.

Adakah C, support dengan kegiatan B? C boleh berkata kepada B..
" Have fun di tempat malam ada muzik itu....."


Apa patut A lakukan kepada C? Walaupun C, tidak pergi ke tempat malam ada muzik tetapi seolah2 C menyahut seruan pergi ke sana....


Buntu si A mengenai persoalan ini semua...






p/s:tidak ada kaitan dengan hidup atau mati.. pengalaman seseorang di olah semula...

9/29/10

I miss ..

I miss to talk a lot..
but my best frens not around me..

(confirm en.ahmad berkata.. i kan ada .. hehehe.. thanx you always be wif me :)

I miss to take pic..
but i don't have DSLR..

(en.hairee.. sgt beruntung yer ada banyak camera)

I miss to write ..
but i don't have a time to write

(kekurangan idea kerana tak selalu membaca, then berlambak ag asgnment nak kena buat)

I miss to shopping...
but i only do during holiday..

(hehehe.. nie secret nie.. rmai x tau aku banyak g jalan.. wakaka...spnjang sem ak cuci mata jer tgk bju.. skali holiday.. mesti merayap dgn akak ak g shopping! hahaha)

I miss to play game
but i don't have any game inside my laptop

(saya delete suma game.. bg mengelakkan addicted to all games! hahaha... oh .. i miss to play need for speed (carbon and most wanted) last time play wkt form 5! lama nyer..)

I miss to sleep a lot
but my class start at 8.30am every day! and dis sem is stress sem ...

(banyak nyer kerja nak kena buat .. haish.. kadang2 ak ponteng clas 8.30 tu kawan2 sebab malas bgn.. mengaku tu susah bangun.. hahahha)

I miss to read novel
but my text book subject MUST read first

(bile last skali,... baca novel??)


Its ok.. all the thing i miss.. I will do during holiday

(mcm senarai apa nak buat wkt holiday jer.. padahal final belum ag... project bakal tiba.. program ag dah berlambak.. oh yer..saya tak sakit.. Alhamdulillah.. result scanning ok everything.. lmbt nyer inform.. huhuhu.. sorry yer.. )

I miss blogging...
but i don't know what to write.. so i always go to facebook!

HAHHAAHHAHAHA...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...