6/26/10

MSC Malaysia Open Source Conference

MSC Malaysia Open Source Conference

INVITATION TO PARTICIPATE IN MSC MALAYSIA OPEN SOURCE CONFERENCE 2010

Date: 29 June - 1 July, 2010
Venue: Level 14, Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur

Come join us at the MSC Malaysia Open Source Conference 2010! You'll be pleasantly surprised...

Who should attend?

  • Business executives from local and foreign companies
  • Open Source developers, communities, inventors, evangelist, researchers, strategist
  • Government officers
  • Students, general public
Starting from 29-1 july i will be a volunteer( a reporter).. hope i can do the best for this program.. It will be an excited moment and new things i will learn in this program.. Wooo.. Open Source Software.. Lots and lots of thing we can learn.. Many of top speakers will come and give the speech on this program..
Cecil Su, Director Grant Thornton LLP, Singapore
Frank Feldmann , Director - Business & Technology Solution, Red Hat APAC
Paul Kangro, Chief Technology Officer Novell Inc ,APAC

And the most excited part is.. There is a few speakers from iium..
Muhammad Najmi Ahmad Zabidi, Lecturer IIUM, Malaysia
Sharifah Ummu Kulthum Syed Abdul Rahman, IIU Malaysia
(A final year student of Bachelor of Computer Science from International Islamic University Malaysia)
Wooo.. Final year student... Wish to be like her!!

So see ya!!!

6/24/10

Twilight Eclipse

Bella Swan is reunited with the love of her life (and vampire), Edward Cullen. Her life is back to the way it was before the Cullens left, except for one major thing. Before Edward left, Bella had not considered Jacob Black (werewolf) her best friend, and she is in vain trying to make Edward and Jacob make peace and be friends. She is torn between the love she feels for Edward and the strong friendship between her and Jacob. Can she make them see reason, and can they be good to each other to keep from hurting Bella? And there are new dangers lurking around the corners; Seattle is stalked by mass murderers beyond humanity. Who's behind this, and what connection does it have with Bella? Everyone sparkles.


Wo... I must watch it!!!


6/23/10

Gunung Rajah

Assalamualaikum..

Wkt short sem hari tu.. Aku, kak aishah and tikah telah join prog under mahallah hafsah collobrate with mahallah siddiq (betul ke eja?) which is xpedition to gunung Rajah di Bentong , Pahang...
Nak tahu reason apa aku nak naik gunung??
Hahahha.. Nak kurus!! ( x betol nyer reason.. sila jgn guna reason ini utk daki gunung .. sekian)

This is my first time mendaki gunung..
Wah.. sangat2 thrill....
And i never expect bahawa mendaki gunung Rajah sgt thrill..Huhuhu

Firstly, kite akan naik bukit 45degree.. Ya Allah, mmg time nie separuh mati jer aku rasa..
Rasa cam nak turun jer. tak mau naik... muka bila tiba kat atas sume dah jd merah... Kalau org gelap pun merah, apa tah lagi putih melepak...
Rasa menggeletar kaki macam nak tercabut lutut.. Anyway,aku jalan je coz i got a very supported team which is Kak Aishah, Tikah and Kak Muz...

Basically, mendaki Gunung Rajah nie memerlukan 3 hari 2 malam...
So, for the first nite kite orang tidor dkt dgn pintu masuk gunung rajah.. Hahaha.. Rupa nyer aku belum ag mendaki baru permulaan jer for da first day.. Itu pun dah penat tahap gaban...

Then, second day activity start around 9/10am . Berhenti sekejap dkt lata naning utk zohor and lunch..
Even energy level dah turun.. tp rasa ok balik bile tgk air sungai yg mengalir deras and menenagkan hati... and wait.. along da way to lata naning... Tikah my group member telah di sengat tebuan!
Ya Allah, time dia kena sengat tak tahu nak lari ke mana... ke depan.. or ke belakang... coz kite orang sedang lalui jalan balak..
Coz track tu di penuhi dgn balak tumbang.. and jalan sket kena langkah balak yg besar sangat...
Dlm keadaan kelam kabut tu.. kite orang jalan cepat2 coz takut kena sengat dgn tebuan...
Aduhai...

Then , kami tiba di camp site ke dua utk 2nd nite .. Sampai di 2nd camp site dah around 5pm/6pm ..Yg mencabar nyer... klaau nak turun sungai pun penuh dgn cabaran dan rintangan..
Air kat sini fuh! Sangat2 sejuk and best... Mandi pun mcm dalam peti ais..Segar dan nyaman mandi di situ..
Lupa pula nak bgthu.. Kat sini, memmpunyai elektrostatik charge yg tinggi.. Wkt mandi terasa kat baju mcm ada electrostatic charge.. Huhuhu...

Sepanjang 3 hari di sini aku minum dgn air sungai jer.. Fuh, rasa mcm mineral water .. Tp free! hehhe.

Utk 3rd day, pendakian ke puncak bermula pada pkul 3am.. Perjalanan pada tgh malam agak mencabar coz gelap.. Tp kurang memenatkan coz tak perlu bawa beg yg mcm ninja turtle tu!..
Semakin sampai ke puncak.. semakin mencabar pendakian tersebut..
Coz tiba di satu tempat yg di namakan Tanah Runtuh, kite perlu mendaki batu2 yg besar menggunakan tali.. Sgt scary actually for me coz aku tak pernah la nak panjat2 nie.. Tp panjat2 tengahh malam nie sebenar nye tak berapa nampak coz kite tak tahu dkt mana utk pijak batu...

Igtkan lepas panjat tali dah sampai puncak.. Rupa nyer ada lagi pendakian.. Hehehe..
Sepanjang perjalanan.. jalan2 semakin lembut and silap langkah bleh terjatuh..
Namun agak terlambat kami sampai ke puncak.. So, tak dapat tgk sunrise.. :(
Tp .. Yg best... Bila tiba di puncak.. Keindahan ciptaan Allah sgt indah.. SubahanAllah...

Mendaki pun dah penuh dgn cabaran, utk turun pun penuh dgn cabaran...
Aku mengalami sedikit masalah .. Ble dkt ankle kaki aku semakin sakit, rasa mcm nak nagis jer...
Namun aku gagahkan..
Really appreciatte kak aishah, tikah and kak muz.. Bg semangat kat aku utk turun dari gunung rajah..
Tb satu tempat for luch and zohor prayer.. Acap (project manager) willing utk angkat beg aku..
So thankful coz dia sanggup angkat beg aku.. Then, bile dah tgh jalan.. Aku tgk aziz pula tlg angkatkan beg aku sampai ke bawah.. Tq so much aziz willing angkat beg..
Wkt nie aku tahu.. Friendship mmg segala nyer sanggup bantu kawan, memberi semangat..

Even , kite orang last member sampai ke bawah (abang lan our guide, acap, muiz, idris, kak aishah, tikah, kak muz, and also izzati) thank you so much.. Kite orang tak lalu laluan 45 degree wkt turun lalu jalan jauh sket...
Wkt nie mmg haus gler... tp ada satu pili buluh yg membekalkan air..
Bila sampai.. semua org jalan mengengkang.. Tangan penuh dgn calar and luka2.. Kaki ku tak penuh dgn lebam2.. Tp apa yg pasti pengalaman mendaki gunung.. Bukan semua orang mampu memiliki nyer..

And im happy BERJAYA MENAWAN GUNUNG RAJAH!


JOM KITE DAKI GUNUNG LAIN LAK!! hehehhe

6/22/10

Habuk..

Assalamualaikum..

Dah lama saya tak bg salam di sini..
Opss.. mmg sgt lama.. kalau org dah mengadung pun dah bersalin from my last post..
Yup.. dah lama tak tulis disini.
hurm.. sgt tak reti meh menulis...
Apa ssh tulis jer lah.. haha..

A lots of thing change since da day i left blog..
Lots and lots..
My best frens since cenfos change to others universiti..
It's ok..
Life must go on..
As long, she always support me..
Ahmad always support me..
And my famly always support me...
I try my best!!

Skrg nie aku selalu jelez... Jeles in what?? Orang2 pandai.. hahah..
Tp bile pk kembali... Setiap org mempunyai kelebihan tersendiri ..
Mempunyai kekurangan tersendiri..
No one is perfect...
Aku bersyukur... :)

Im happy in what i have rite now..
Thank you ahmad!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...