12/18/10

It is my birthday!

21 years old.
Tanggungjawab bertambah
Usia meningkat.
Perlu lebih matang
Lebih rajin belajar
Kurangkan bermain.

Huhuhu.. apa2 pun.. Setiap kali adik-beradik aku umur 21 years old. Mak aku mesti buat pulut kuning.. Hheehhe.. This year agak best coz wish aku tercapai! Yeah..Ice cream cake from baskin robbins... Hahahha( sgt childish rite!)

For the picture i will upload later!
Thanx to my famly.. Ahmad and friends...

huhuh

12/16/10

Review of Tron: Legacy


I have been waiting for this
Hahaha.. First time actually masuk contest!
Yeah.. best present for my birthday.. yeah2...
Tak nak cakap banyak2...
Yeahhh....
Tron:Legacy
Thank you nuffnang and TGV ..

From contest
http://misznina17.blogspot.com/2010/11/case-of-stolen-keys-to-tron-legacy-by.html
TGV Sunway Pyramid

Nak amek ticket from nuffnang punya lah lawak. Sebelah meja nuffnang ada rotary club. Aku dah plek apsal ak beratur kat sini. Sejak bila lah aku masuk dalam rotary club... HAHAHAHHA
Waa... Before nak masuk, security penuh nyer.. Sampai aku rasa dah mcm tempat kastam la pula, kena bg kita nyer hand phone. Yelah takut rakam cerita nie.. Hahahha..
Jangan risau lah... Hand phone aku dah hbs bateri. Dengan rela hati jer lah bg dia org simpan. Huhuhu.. Namun bila nak balik tu menyebabkan lambat. coz nak beratur punya lah panjang semata2 nak amek handphone.

Review of tron:Legacy

Memandangkan tak dapat tgk 3D.Cume dapat tgk in 2D. Rasa kurang best sket, di tambah dgn hall 9 dkt tgv sunway pyramid yg kecik and screen yg kecik (Owh walaupun dia besar.. tp ak rasa kecik jgak utk size sebuah wayang) Nsb baik dapat duduk center ..

Cerita nie. Kalau aku cerita panjang2 karang jadi basi pula. Orang nak tgk. Spoil jer. Hehehe..
Apa2 pun better watch this movie in 3D. Lagi bagus and lagi best.
Cume comment yg nak bg kat cerita nie. Based on my own review, ak rasa dia mcm nak lawan sket konsep ketuhanan, mcm dia org hormat sgt dgn kevin flynn pencipta all the program.
Cume ada rasa sket best. Coz imagine macam kita masuk computer, and berjumpa dgn application, program. Hehehe.. Nsb baik tak jumpa server, database sume..

Ada some part , about coding. And mcm kita main computer lak, kita ubah2 code. bila tak jadi2. Hentak2 komputer.. Hahahha...
Maybe in term of technique filem nie boleh menang coz memang superb lah.. cume plot dia sikit lah.. need more action! hahahha

Well, bg cerita nie 6 or 7 over 10. Xleh nak bg full .. Kena tgk dalam 3D baru feel... Huhuhu
Selingan pic bawah tu waktu contest programming dkt uia

12/9/10

Kaki terbakar

Kisah nyer. Aku nak goreng telur.. Di pendekkan cerita, ada kain atas periuk sebelah tempat aku goreng.. Aku dah angkat kain tu.. tp tak pula perasan kain tu dah kena api.. Then dah terbakar sket..
Apa lagi aku cepat2 angkat nak letak kat sink, bg memadam api.. Tetiba ada secebis kain yang dah terbakar jatuh ke kaki aku.. Pergh.. Cepat2 la tarik kain yg dah terbakar tu dari kaki aku yg kena di ibu jari kaki belah kanan.. Time tarik tu.. (ok.. agak ngeri di sini.. kalau anda bayangkan) dia tertarik sket dgn kulit kaki aku..
Entah mana datang kebal hang tuah.. Sampai aku tak nagis.. Dah 2 min bru aku bgthu aku kena.. Adik aku dah cuak2 tengok kaki aku..

Baru letak minyak gamat lepas kena.

Waktu kena tu, aku sempat terpikir..Ya Allah azab api neraka lagi dashat.. SubahanAllah.. jauhkan lah aku dari kena azab api neraka.. Amin..Setakat nie.. pakai minyak gamat.. Ada gak dapat banyak tips dapat dari rakan2 aku..

Tips apabila melecur, terkena api atau minyak panas...

  1. 5min pertama kenakan air kat tempat yg melecur.. Tapi aku rasa kalau kes aku.. xleh dah kena air coz sakit oooo.. Lebih sesuai utk yg kena minyak dgn melecur jer lah kot.
  2. Kalau kena air panas, letak colgate dkt tempat yg kena air panas.
  3. Pakai gel gamat, benda2 yg seangkatan dengan gamat.. Baik utk kulit yg luka.
  4. Special dr cikgu Normasmizah , pokok mas chotek mempunyai 1000 kegunaan.
    ".getah dia mmg elok sgt utk kes2 melecur, melecet, terkena pisau, paku n yg seangkatan... titikkan getah dr daun @ btg pokok 2 kat tmpt luka, insyaallah klau bdarah terus berenti n klau melecur x mengelembung n x meninggalkan kesan... ari 2 anak teacher kene kudis blk kg letak kat sume kudis 2 ari terus kering nntanggal... pas 2 terus la teacher wat stok pokok 2 kat umh.. dlm pasu je..."

Sekarang nie, pakai selipar jer lah kerja aku.. Hehehe.. Nsb baik kat kaki, bukan dkt muka. Kalau tidak, kena tahan wad, buat plastic surgery.. Huhuhu..
Alhamdulillah , pakai socks yer pengajaran nyer.. Nina.. hehe

12/2/10

Good news for nuffnagers!


Good news for all nuffnangers that will celebrate their birthday !
there might be a little surprise in store for you because TGV Cinemas is giving out 1,000complimentary passes every month to Nuffnangers celebrating their birthday!
Starting December 2010, you might be one of the lucky Nuffnangers getting complimentary passes from TGV Cinemas during your birthday month! How’s that for a little something more to brighten up your birthday :)

The TGV Birthday Surprise for Nuffnangers is open to all Glitterati Nuffnangers residing in the Klang Valley.

(I stay at Klang Valley, Glitterati Nuffnangers and my birthday this month!! Yeahhh)

Every month, 250 Glitterati Nuffnangers will be randomly chosen to receive FOUR (4) complimentary tickets to ANY movie* in ANY TGV outlet nationwide!

http://tgv.com.my.

Hope i am the one of the lucky person to get birthday suprise for Nuffnagers! Hehehehe


p/s:Sapa tak mau hadiah! Thank you TGV and Nuffnang



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...