6/30/09

Kisah adik aku!

Kisah 1:

Ketika perhimpunan pagi di sekolah nyer.. Cikgu A( bukan nama sebenar) telah memanggil beberapa orang student ke hadapan..

Cikgu A: Ha, inilah pelajar2 yang tak siapkan kerja kursus moral.
Pelajar L ( dengan pandangan pelik ke muka cikgu A): Cikgu biar betul saya, cuba check balik nama saya ke yg cikgu panggil.
Cikgu A: Memang lah bukan kamu yang saya panggil.. Saya panggil Loh Ah Kim... bukan awak..

Nak tahu kenapa dia suruh check balik nama dia ada ke tak dalam list tak buat kerja kursus moral... Sebab dia pelajar islam.. Dia nie mix chinesse bila dia dgr ada nama Loh... Trus dgn selamba dia pergi ke hadapan.. Tanpa tahu hujung pangkal yang cikgu panggil org lain.. Hahahah.. Then, tak nak malukan diri.. Nak buat2 cikgu tu mcm bersalah silap panggil orang, suruh cikgu tu check nama dia ada ke tak dlm list name tu.. Hahahah...

Kisah 2:

Pengetua sekolah:Hari ini saya telah menerima surat pekeliling dari jabatan pendidikan mengenai penyakit selesema babi.. N1H1...

Pelajar2 dan guru2 sekali semua gelak gile2 bila mendengar pengetua bercakap macam tu..

Pengetua sekolah: Jangan gelak!

Pengetua tu igt student dan guru2 gelak disebabkan dia sebut selesema babi.. Bukan sebab penyakit yang dia selah sebut N1H1... hahahaha....

Kisah 3:

Yg nie ak bru tambah.. bile teringat balik.. lepas adik ak crta

Pengetua: Kalau kamu mempunyai sebarang masalah, kehilangan duit.. Terus jumpa saya..

Satu hari, kawan adik ak hilang duit.. Terus la berjumpa dgn pengetua dia..

Pelajar: Cikgu, saya hilang duit la.. Dah cari merata tmpt..
Pengetua:Agak-agak nye.. awak ingat tak no siri dkt duit kertas awak tu...
Pelajar( dgn muka tercengang):Tak pe lah cikgu... Terima kasih...

p/s:time ak tulis nie pun.. ak gelak2 ...hahhahha

6/26/09

Toilet awam!

Hehehe... Nape malang sungguh nasib ku... Mula2 nak cari tandas dkt tingkat 3 mid tandas dia bau cam... Tuuuuuuuutttttttttttttttttttt...

Then bile g tandas ground floor yg dkt dgn levis nyer kedai tu.. Mula masuk ak dah puji... Wah, cantik gile tandas nie.. Igt x da paip kat dalam toilet tu.. Then cari dalam2 sket.. ada gak.. Pergh serius elegan gile tandas tu.. Coz cantik.. Plus tak payah bayar.. Seronok la ak dalam tandas tu( msuk tandas pun seronok??) Siap ak nak bgthu along ag msuk tandas nie long.. Best gler.. Hahah

Then, bleh imagine tak.. Bila korg dah puji gler2 servis dalam tandas tu.. Bila ko buka jer pintu toilet.. Ko kena marah dgn mak cik cleaner indon.. Time nie ak terpinga2.. Bru keluar dah kena marah, coz ada sikit air dkt tandas.. Mak cik nie biar btul.. Aku dkt negara mana.. Negara manohara ke negara ak???

Nsb la ak nie jenis cool.. Akak2 yg dlm tandas tu pun plek.. Ttb tgk seorang mak cik cleaner marah budak Malaysia.. Hahaha... Ak dgn selamba tidak melayan mak cik cleaner tu dan membasuh tangan,then main blah jer..Hahaha..

So, skang nie ak nak tnya? Kenapa ak kena marah?? Mak cik tu tgh hot dgn sapa?? Padahal yg wat kerja lap tu kwn dia.. Hahahha....

I wondering.. kenapa ak kena marah.. Hahahha.. Nsb lah nina... kena marah dgn cleaner.. hahaah

6/24/09

Transformers

Fuyoo!! Tgk dia nyer trailer jer dah wat terangkat nak g wayang.. Best2!!!!!


6/23/09

Tertangguh!

Firstly,sorry classmate programming dis sem.. Aku tak dpt ikut korg g mandi air terjun.. errr.. skang nie.. aku selalu busy... erghh.....sory yer guys...

Banyak nyer benda tertangguh sejak aku nak dkt xzam.. Yg aku focus xzam... (focus sgt ker??) Entah lah.. wallahhualam...
C++ tak boleh nak dijangka.. 1st 5 chapter ok lagi.. coz pernah belajar waktu c dulu.. ceh.. bajet hebat la time tu.. x pa senang jer.. senang ... sekali 5 chapter last tu.. baru rasa tau terkejut beruk... hahhaha...

Ok benda pun dah lepas.. exam pun ak dah amek... forget it! skang masa utk kita doa.. "InsyaAllah, bro.Nashrul bagi mark ok.. and can get apa yg aku nak..Amin..."
Ok2 sudah crta2 luahan hati tu nina..Bukan ker post kali nie mmg utk luahan hati ko?? hahahah..

Ermm.. apa yg aku tertangguh ek?
  1. Betulkan laptop .. Ok sejak download ie version 6 nie.. Bikin problem pula dkt aku nyer modzilla.. tak pa.. nnt minta lah kwn2 aku yg hebat ag superb tu betul kan setting dia.. Malas ak nak ubah2 coz mood nak betulkan laptop tak ada.. Hahahha..
  2. Anti-virus.. internet ada mmg boleh update ptt nyer.. cume lagi sekali "penyakit m" ak datang ... nak kena download anti-virus back.. Apa da .. avira wat hal lagi.. It's time to change to others anti-virus.. Ada sapa2 nak recommend which anti-virus bgus???... Setakat nie??
  3. Tukar windows xp to vista....
  4. Aku tak kemas baju.. Ada kaitan ker??.. Esok nak balik rmh.. Huhuhu.. Jap ag aku kemas...
  5. Reunion for plkn... errrrrrrr........
  6. Lastly................. kuar jom.... tp x dapat kuar.. hahahha...
Ok2.. cuti2 nie nak kena pk apa pula ek??
  1. PTPTN
  2. JPA
  3. Result
  4. Add and drop sesion..
Kenapa cuti 2mgu lbeh jer??
Maaf post kali nie lbeh kepada reminder utk ak jer.. so korang kalau nampak ak tak wat benda2 tu lagi .. Remind kat aku ek.. Hahaha.. Boleh plak mcm tu nina???

6/21/09

Speedtest.net

Huhuhu... maxis broadband at uia gombak....

6/19/09

Tahan Nafsu!

Seriously aku baru rasa mcm mana perit nak tahan nafsu dr main internet..
Selagi wireless on jer.. ada maxis broadband.. ada streamyx.. even line 1315 yg lembab tu pun ada.. aku akan tetap on9.. huhuhu..
Agak perit utk tahan dari membuka internet..
Sehingga kan aku wat disconnect utk segala wireless connection..
letak jauh2 maxis broadband...
fuh! seb baik streamyx dah x da..
line 1315 telephone rumah tu mmg rasa x payah on.. wat sakit ati.. hnya digunakan bila sume2 diatas x ada.. hehehhe...

Tgk lah sume ak x on9... hehhehe

Tgk tu.. 1 pun ak x connect.. tahan diri.. tahan diri

Heheheh.. kalau tak tahan diri.. nnt x leh study.. asyik nak buka macam2 .. karang payah pula..
c++ cepat lah ak dapat hbs kan segala note ko...
thanks la ada org ckp nak delete ak nyer connection internet.. trus aku disconnect.. hahaha...
dapat study satu bab..

Bila masa ek ak post buletin.. bila ak dah malas nak baca coding.. n rasa ngantuk.. ok2 tdor!!

6/12/09

Acer -aspire timeline..

Bebaru nie kan... syauqi sbuk crta pasal nak jaga bateri laptop.. aku tetiba buka acer nyer website.. and find out.. ada laptop yg bateri dia tahan 8JAM!!!..
yer aku tau.. lama gler tu.. best nyer..
sejak bt3 laptop aku hilang ntah ke mana.. skang ni pakai akak ak nyer.. cukup stress coz akak ak nyer bt3 hanya leh tahan 1 hour.. bt3 aku leh tahan dkt 2 jam lbeh.. argh!!!
dah cukup luahan hati...

Meh sini tgk website acer...


gmbr agak kelabu sket...

Then, laptop nie nipis gak.. argh!! my dream nak laptop nipis.. tapi x nak dr acer.. nak dr laptop lain... sapa nak tlg belikan??

"At its thinnest point the Aspire Timeline is just 24mm thick (less than one inch), rising just 5 mm at its highest.


The brushed aluminium cover not only gives it looks to die for but also keeps weight down to a featherweight 1.6kg (3.5 lbs) for the 13.3” model and just 2.4kg (5.3 lbs) for the 15.6” one, making it both lighter and easier to carry around than anything comparable"



Ish.. cam best.. bt3 tahan lama... cume processor dia still centrino.. kalau core 2 duo nnt dah kuar...
" laju+bt3 tahan lama+ nipis+ hard disk besar= ada sapa2 nak belikan??"... heheheh



Wat aku lomah betul!

Next time b4 ak nak upload picture.. kena lah edit dulu.. malas la.. huhuhu.. tp bese la..
dah ko upload gmbr kat tnet.. then, org copy paste la... itu lah risiko internet..

Mo. family Christmas photo turns up in

Czech ad

In this Oct. 26, 2008 photo released by the Smith family, Danielle Smith and her AP – In this Oct. 26, 2008 photo released by the Smith family, Danielle Smith and her husband Jeff are seen …

ST. LOUIS – It's an international mystery: How did a Missouri family's Christmas card photo end up in the Czech Republic, splashed across a huge storefront advertisement? Danielle Smith said Wednesday that the photo taken of her family last year got sent to family and friends, and was posted on her blog and a few social networking sites. The photo showed her and her husband Jeff holding their two young children.

About 10 days ago, one of Smith's college friends was driving through Prague when he spotted their huge smiling faces in the window of a store specializing in Europeann food. He snapped a few pictures and sent them to a flabbergasted Smith.

"It's a life-size picture in a grocery store window in Prague — my Christmas card photo!" said Smith, 36, who lives in the St. Louis suburb of O'Fallon.

Mario Bertuccio, who owns the Grazie store in Prague, said the photo was from the Internet. Details were sparse, but he said he thought it was computer-generated. When told it was a real photo — of a real family — he said he started taking steps to remove it.

"We'll be happy to write an e-mail with our apology," said Bertuccio, who said he would send the Smiths a bottle of good wine if they lived in his eastern European country.

The Smiths and photographer Gina Kelly hadn't authorized anyone to use the pictures. Kelly said she has asked a professional photographers' organization to help figure out how her image wound up in Prague.

Smith has gotten 180,000 hits to her Web site since she recently posted the story about the well-traveled snapshot. She said the photo wasn't used in an unseemly manner, it was just used to tell potential shoppers about the store's delivery service.

Smith said next time she posts a photo on the Internet, she's going to lower the resolution or add an electronic watermark to make it hard to reproduce.

"This story doesn't frighten me, but the potential frightens me," Smith said.

____

Associated Press Writer Karel Janicek in Prague contributed to this report.

____

On the Net:

Danielle Smith's blog: http://www.extraordinarymommy.com/blog

Kalau korg tgk blog dia.. mst ko ckp.. kurang ajar btul org tu.. suka ati amek picture ak dia wat iklan plak... ish..ish...

Yg nie ak nampak kat yahoo then copy paste..

atau dlm bahasa melayu nyer tiru dan tampal.. hahahhaha...



6/10/09

Bila anda stress..

Bila anda stress.. Anda ingin membaling batu ke muka org tersebut.. tetapi tak dapat..
Jd saya cadangkan.. baling batu kat sungai... huhuhuhu....



Damai nyer sungai...
Sya stress... Aku buat2 happy..


Release ur tension dgn rendam kaki...

Ok.. stress kami dah kurang...

Sekian~

6/7/09

Kepenatan!

Penat.. Mana ada dalam life's student ni tak penat.. Skang ni aku sgt penat. dan ditambah2 dengan rasa sesak nafas.. Dan sakit tulang belakang.. Apa macam sakit orang tua jer ni nina.. Hahaha..

Ok..ok... Project nak kena siapkan dalam masa TIGA minggu!!!!!!!Aku rasa dulu pun ada dkt sebulan lbeh ak wat project programming c.. Tp skang ak kena wat dalam 3 minggu.. Ish.. Ish.. Mampukah??!!

Gambate!!! Aja. .. Aja.. Fighting!!..


So,.. my team member.. Apa yang penting??
Kerjasama!!.. Jom kita jadi wonder pets.. Tak da lah aku rasa stress dlm 3 mgu akan datang.. Ditambah dgn final xzam Hujung bulan ni...
Life getting crazy...Tp x pa... Seb baik ada wonder pets datang membantu..

Hahahha...

6/4/09

Hidup ini untuk apa?

Pagi tadi.. Mungkin anda selepas subuh mengaqadakan tidor yg seolah2 sangat tak cukup.. Tapi ak diajak untuk menemani bapa ak hantar akak ak kerja.. Then.. g pantai dalam beli ayam coz petang ni ada bufday celebration akak ak.. Dah tua pun nak gak ker?? hahaha...

Dalam perjalanan tu.. Bapa ak pasang la ikim.. Dalam keadaan separa rela ikut.. Aku pun dgr la ceramah dlm kete.. Hari ini pasal ayat al-fatihah...



Bukan nya selama ini aku tidak pernah dengar akan kelebihan ayat al-fatihah ini.. Tapi kali ni aku rasa, apa salah nya aku kongsi apa yg aku dgr..
Al-fatihah ayat 5.. Mempunyai maksud yg sungguh mendalam.. iaitu

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.(Surah: Al-Fatiha, Verse #: 5

Maksud yang lebih mendalam dalam ayat ini ialah ...Tujuan anda hidup di atas muka bumi ini.. Apabila ustaz memberikan satu contoh yang sungguh menarik buat aku..

"Manusia ibarat pemain bola yang telah dipersiapkan pelbagai skil dalam permainan tetapi apabila bermain dia tidak menang kerana tidak tahu akan tujuan permainan nyer"

Macam tu lah manusia.. Kita kadang2 lupa bahawa tujuan kita hidup kerana Allah.. Belajar kerana Allah.. Buatlah sesuatu dgn ikhlas kerana Allah..

InsyaAllah.. Moga2 kita semua hamba Allah hidup di atas muka bumi ini kerana Allah.... Amin..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...